sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
somerofi-vaihtuva-banderollikuva-2782664862.jpg
 

Ajankohtaista

Tältä uutispalstalta löydät kaikki Someron kaupungin ajankohtaiset uutiset ja tiedotusasiat.

 

Uutiset

29.10.2020

Tiedote 29.10.2020: Varsinais-Suomi edelleen koronapandemian kiihtymisvaiheessa: kaikessa vapaa-ajan harrastustoiminnassa muistettava riittävät etäisyydet ja kasvomaskin käyttöä koskevat suositukset

Tiedote 29.10.2020: Varsinais-Suomi edelleen koronapandemian kiihtymisvaiheessa: kaikessa vapaa-ajan harrastustoiminnassa muistettava riittävät etäisyydet ja kasvomaskin käyttöä koskevat suositukset

Tiistaina 27.10. kokoontunut Varsinais-Suomen alueellinen koronaryhmä ei antanut uusia suosituksia, mutta haluaa kiinnittää huomiota riittäviin 1-2 metrin turvaväleihin kaikissa tilanteissa. Erityisesti vapaa-ajan harrastustoiminnassa etäisyyden pitäminen on ensiarvoisen tärkeää. Alueellinen ohjausryhmä sekä Someron kaupungin koronajohtoryhmä kannustaa siihen, että seurat ja yhdistykset ideoisivat turvallisia toimintatapoja, jotka vähentävät viruksen leviämisen riskiä. Laji- ja harrastuskohtaisia ohjeita eivät työryhmät katso voivansa antaa, vaan harrastustoiminnan järjestäjiä kannustetaan suunnittelemaan harrastukset niin, että toiminta on mahdollisimman turvallista. Kulttuuri, liikunta ja muut harrastukset nähdään tärkeäksi hyvinvoinnille näinä vaikeina aikoina.

Someron kaupungin koronajohtoryhmä suosittelee etenkin aikuisten (18 –vuotiaat ja sitä vanhemmat) sisätiloissa ryhmässä tapahtuvan harrastamisen järjestämistä toiminnan turvallisuus huomioiden vaihtoehtoisin tavoin toiminnan muotoja muuttamalla ja ryhmäkokoja pienentämällä, järjestämällä etänä tai keskeyttämistä tilapäisesti korkean riskin tilanteissa ja toimintamuodoissa. Näitä ovat esimerkiksi sellaiset tilanteet, joissa lähikontakteja ja pisaratartuntaa ei voida välttää. Riskiarvio tulee tehdä harrastustoiminnan järjestäjän toimesta lajikohtaisesti huomioiden lajiliittojen sekä OKM:n ja THL:n ohjeet turvallisuuden varmistamiseksi.  Lisäksi voimassa on, mitä Lounais-Suomen aluehallintoviraston määräys (22.10.2020) ajalla 26.10.-25.11.2020 edellyttää.

Harrastustoiminnassa tehtäviä ratkaisuja ovat esimerkiksi:

  • Ryhmien sekoittamista vähennetään.
  • Halailua, huutamista ja tarpeetonta kokoontumista vältetään.
  • Sisääntuloa porrastetaan.
  • Saattajien ja huoltajien määrää tiloissa vähennetään.
  • Ryhmien kokoa pienennetään.
  • Turvaetäisyyksiä kasvatetaan tilajärjestelyillä.
  • Harjoituksia ja toimintaa siirretään ulos.
  • Osa harrastuksista toteutetaan etänä.
  • Harjoitusten sisältöä muutetaan.

Yhdistysten toiminnassa järjestäjä vastaa terveysturvallisuudesta viranomaisohjeiden ja suositusten mukaisesti.

Yli 15 –vuotiaita koskeva maskisuositus koskee kaikkia kaupungin vapaa-ajantiloja, puku- ja aulatiloja sekä katsomoita. Joissain liikuntamuodoissa voi myös käyttää maskia (esim. yleisöluistelu). Asiakkaat hankkivat kasvomaskin itse ja maskin tulee olla puettuna saavuttaessa tiloihin. Pukutiloissa tulee toimia ripeästi ja peseytyä kotona, jos mahdollista. Turvavälejä tulee pyrkiä noudattamaan kaikissa tiloissa eri seurueiden välillä. Velvoite käyttää maskia koskee myös henkilöstöä sekä tiloissa toimivia ulkopuolisia toiminnanharjoittajia. Kasvomaskin käyttöä suositellaan myös yksityisille toimijoille.

Tärkeänä nähdään, että toiminta jatkuu niissä harrastusmuodoissa, joissa osallistujien turvallisuus pystytään takaamaan etenkin lasten ja nuorten osalta. Kaikkiin harrastustoimintoihin tullessa kädet tulee puhdistaa. Harrastuksiin ei saa tulla oireisena. 

Mahdollista taudinjäljitystä varten suositellaan keräämään osallistujatiedot jokaisesta harrastuskerrasta erikseen. Taudinjäljityksen sujuvoittamiseksi tarpeellisia tietoja osallistujista ovat nimi ja puhelinnumero.

 

Kehittämispäällikkö

Antti Leino
p. +358401268272
antti.leino(a)somero.fi

Kaupunginjohtaja

Sami Suikkanen
p. +358447791200
sami.suikkanen(a)somero.fi