Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
Asuminen ja ympäristö

Vuokra-asunnot

Vuokra-asuntoja, joihin Someron asuntotoimistossa valitaan asukkaat, on kaikkiaan 432 kpl. Asunnoista Kiinteistö Oy Somerasuntojen omistuksessa on 159 kpl, Kiinteistö Oy Someron Törmän 8 kpl, Someron Vanhaintuki ry:n 40 kpl ja loput 225 ovat suoraan Someron kaupungin omistamia. Asuntokantaan kuuluu sekä rivi- että kerrostaloja ja vuokrat näissä vaihtelevat koon, iän ja varustetason perusteella.


Hakumenettely

Hakemus täytetään ja toimitetaan ensisijaisesti sähköisesti. Tätä varten tarvitset sähköpostin. Hakemuksessa tarvittavat liitteet voi liittää mukaan esimerkiksi skannattuna tai toimittaa jälkikäteen postitse tai kaupunginviraston infoon. Poikkeustilanteissa hakemuksen voi myös tulostaa, täyttää käsin ja toimittaa liitteineen asuntotoimistoon joko postitse tai jättämällä kaupunginviraston infoon.

Hakemuksen liitteeksi tarvitaan todistus/todistukset hakijan/hakijoiden nykyisistä kuukausituloista sekä verotustodistus viimeksi toimitetusta verotuksesta. Muita liitteitä hakijat voivat lisätä hakemukseen harkintansa mukaan. Asunnon tarve on myös syytä perustella hakemuksessa.
Hakemus on voimassa kuusi kuukautta jättöpäivästä lukien, edellyttäen, että liitetiedot pysyvät muuttumattomina.


Vuokravakuus

Someron kaupunginhallituksen päätöksen mukaan vuokranmaksun vakuudeksi on kaikissa vuokrasuhteissa toimitettava pankkitakaus tai -talletus, joka määräytyy asunnon alkuvuokran mukaisesti ja on määrältään

Vakuuskäytäntö ei koske perusturvalautakunnan tukiasuntoja eikä vanhustentaloja (Sairaalantie).
Pankkitakaus/-talletus on toimitettava ennen vuokrasuhteen alkua ja se palautetaan vuokralaiselle vuokrasuhteen päätyttyä.

 


Lisätietoa

Asuntotoimisto
p. 040 1268 233
somero.asunnot(a)somero.fi