Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 

Koronainfo

Tiedote 19.4.2021

Somerolla aikuisten ja nuorten ryhmämuotoinen lähiopetus on keskeytetty toistaiseksi

Aikuisten ja vuonna 2007 ja sitä ennen syntyneiden nuorten ryhmämuotoinen lähiopetus (nuorten taiteen perusopetusta lukuun ottamatta) on keskeytetty toistaiseksi. Etäopetus on mahdollista, ja opettajat ilmoittavat siitä kurssilaisilleen sähköpostitse. 

Keskeytyksen aikana alkavaksi suunniteltujen kurssien peruutuksista tai etäopetukseen siirtämisestä tiedotetaan ilmoittautuneille ennen kurssien suunniteltua alkamispäivää tekstiviestinä tai sähköpostitse

Lasten opetus jatkuu lähiopetuksena

Pelkästään lapsille (vuonna 2008 ja myöhemmin syntyneet) suunnatut kurssit jatkuvat lähiopetuksena toistaiseksi. Kurssit, joilla on sekä lapsia että aikuisia, eivät kokoonnu lähiopetuksena. Etäopetus on mahdollista.

Vuonna 2007 ja aikaisemmin syntyneille norille suunnattu taiteen perusopetus jatkuu lähiopetuksena 19.4. alkaen,

Musiikin yksilöopetus

Lapsille, nuorille ja aikuisille annettava musiikin yksilöopetus jatkuu lähiopetuksena. 

Koskella kaikki lähiopetus on keskeytetty 

Koskella sekä aikuisten että lasten lähiopetus on keskeytetty toistaiseksi.

Lisätietoa Someron kaupungin verkkosivuilla ja Kosken kunnan verkkosivuilla.


Tiedote 5.2.2021

Keskeytyneiden kurssien kurssimaksujen kevään osuutta ei peritä

Koronarajoitusten vuoksi keskeytyneiden syksyllä alkaneiden kurssien kurssimaksujen kevätkauden osuus jätetään laskuttamatta.

Etäopetukseen siirtyvien kurssien maksut laskutetaan normaalisti. Mikäli et pysty osallistumaan etäopetukseen ota yhteyttä koulutuskoordinaattoriin.

Kurssimaksuja ja laskutusta koskeviin tiedusteluihin vastaa koulutuskoordinaattori Riitta Ryhtä, riitta.ryhta @ somero.fi tai puh. 044 779 1270.


Maskisuositus koko Varsinais-Suomeen 8.10.2020 alkaen

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueellinen koronaa ehkäisevä työryhmä on linjannut tiistaina 6.10., että koko maakunta on koronapandemian kiihtymisvaiheessa.

Työryhmä suosittaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella kasvomaskien eli suunenäsuojainten käyttöä tilanteissa, joissa riittävää 1–2 metrin etäisyyttä ei voi pitää.

Suositus koskee näin ollen myös Somero-opiston kursseja, joilla riittävää turvaväliä ei voida pitää. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi tilanteet, joissa opettaja ohjaa opiskelijoita lähietäisyydellä. Maskien käyttöä suositellaan erityisesti myös kuorotoiminnassa sekä kursseilla joilla on riskiryhmiin kuuluvia opiskelijoita.

Opiskelijoiden tulee hankkia käyttämänsä maskit itse. Someron kaupunki jakaa kankaisia kasvomaskeja veloituksetta vähävaraisille ja kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville 4 kangasmaskia/maskin saaja.

Maskipyynnöt Ecotekolasta p. 044-7791 672. Nouto Ecotekolasta os. Jukolantie 3 (yläkerta). 

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedote 6.10.2020


Aiemmin annetut suositukset

Alla olevat suositukset ovat edelleen voimassa.

Somero-opisto noudattaa lähiopetuksena annettavilla kursseilla viranomaisten määräyksiä, ohjeita ja suosituksia koronatartuntojen leviämisen estämiseksi.

Ajankohtaiset tiedotteet koronan vaikutuksista Somero-opiston toimintaan löytyvät opiston verkkosivuilta osoitteesta www.somero-opisto.fi. 

 

Sivu päivitetty 19.4.2021 | RR