sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
uusille-nettisivuille-sopivia-kuvia-17.jpg
 

Maahanmuuttajalle

Kunnalliset maahanmuuttopalvelut  on suunnattu maahanmuuttajille ja pakolaisille. Nämä palvelut voivat sisältää asumiseen, koulutukseen ja työllistymiseen liittyvää tukea sekä neuvontaa maahanmuuttoon liittyvissä asioissa. Tavoitteena on auttaa maahanmuuttajia integroitumaan uuteen yhteiskuntaan ja parantamaan heidän elinolojaan.

Somerolla kotoutumista edistetään kunnan, Varsinais-Suomen hyvinvointialueen sekä muiden tahojen kanssa tehdyn yhteistyön avulla. Tavoitteena on kehittää paikallistason kotoutumista edistävää työtä mm. kunnan eri toimialojen sekä kolmannen sektorin toimijaverkon kanssa.

Maahanmuuttokoordinaattori ja uraohjaaja tarjoavat konsultaatiota maahanmuuttoon liittyvissä asioissa eri tahoille. Palvelut on tarkoitettu alueen maahanmuuttajille sekä heidän kanssaan toimiville henkilöille, riippumatta Suomeen muuton syistä tai asumisajasta. Usein kotoutumista edistävien palveluiden tarve on suurin heti Suomeen muutettaessa.

Kotoutumisohjelma

Kotoutumisohjelma 2022-2024


Maahanmuuttajana töihin Suomessa?

Jos olet maassa tilapäisen suojelun statuksella ja pakenet sotaa Ukrainassa, niin sinulla on oikeus työskennellä Suomessa. Ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi täällä:

Te-palveluihin


 

KotoSalo ja KotoSomero -hanke

Uraohjaaja Essi Ekqvist työskentelee KotoSalo ja KotoSomero-hankkeessa maahanmuuttajien tukena.

 

KotoSalo ja KotoSomero - Tehokkuutta kotoutumiseen Salon seudulla (ESR+)

Päivitetty 25.4.2024 / AF


 

Työllisyys- ja maahanmuuttokoordinaattori

Riina Lehtinen
p. +358447791437
Riina.Lehtinen(a)somero.fi

Uraohjaaja

Essi Ekqvist
p. +358401268281
Essi.Ekqvist(a)somero.fi

 

KotoSalo ja KotoSomero - Tehokkuutta kotoutumiseen Salon seudulla (ESR+)