Tekstikoko
 
dreamstime-423412491962431638.png
 
Vapaa-aika ja matkailu

Someron yllättävät erikoisuudet


Luonnon lumoa


Tanssin taikaa


Silkkaa seikkailua

 

Someron luonnosta löytyy todellisia poikkeuksia joita on mukava ihmetellä useammankin kerran. Lisäksi Somero kuuluu kolmeen eri luontovyöhykkeeseen, ja siksi Somerolta löytyy korpea, harjuja, kangasmetsiä, saven muovaamia notkoja, kallioita, soita, yli sata järveä tai muuta vesialuetta, lakeuksia, vehreitä lehtoja - viljavia peltoja unohtamatta… Etelä-Suomen luontoa siis monipuolisimillaan ja parhaimmillaan! 

 
 

Kohteet


Häntälän notkot

Häntälän notkot muistuttavat Skotlannin nummia ja tarjoavat laidunmaineen kaupunkilaismatkailijoille todellisen luontoelämyksen.

Häntälän notkot


Iso-Valkee

Kirkasvetinen, korpimaiseman reunustama Iso-Valkeen järvi on Someron piilotettu helmi joka on erityisesti sukeltajien sekä lapsiperheiden suosikki. Pienen järven ympäristö on kuin Nuuksio, mutta ilman hälyä ja kuhinaa. Iso-Valkeella lepää sielu ja mieli, ja luontopolun varrella sijaitsevat laavut sekä kaupungin sauna mahdollistavat mukavan koko päivän retkielämyksen.

Iso-Valkee


Kolmen kansallispuiston kainalossa

Somero sijaitsee kolmen kansallispuiston kainalossa: 

Somerolta on näihin kohteisiin vain kivenheitto matkaa, ja siksi nämä muodostavatkin kivan viikonlopun retkikokonaisuuden. 


Paimionjoki

Valtakunnallisesti merkittävä maisema-alue, 110 kilometrin pituinen Paimionjoki soveltuu erityisesti suppailuun ja melontaan. Somerolta alkunsa saava järviketju jatkuu joen muodossa kulkien Kosken TL, Marttilan ja Liedon Tarvasjoen kautta Paimioon ja Paimionlahteen, jossa jokilaakso on luokiteltu valtakunnallisesti arvokkaaksi maisema-alueeksi. Melonta koko joen pituudelta vaatii kokemusta ja matkaa hidastavat myös joen koskiosuudet ja patorakennelmat. Lyhyemmät melontaretket ovat kuitenkin myös aloittelijoille sopivia.

Paimionjoki


Hämeen Härkätie

Tuutulaulustakin tuttu Hämeen Härkätie on yksi Suomen vanhimpia historiallisia teitä ja se tunnetaan mm. pyhiinvaellusreitin Santiago de Compostelan pohjoisimpana etappina. Nykypäivänä Hämeen Härkätie on valtakunnallinen matkailutie jonka varrelta löytyy monenlaisia kulttuuri- ja luontokohteita, tapahtumia, muistomerkkejä ja virkistysalueita. Kaunista mutkittelevaa maisematietä kulkevat autoilijat, moottoripyöräilijät, pyöräilijät sekä pyhiinvaeltajat kävellen. Mutkitteleva tie ja sen rinnan kulkeva Paimionjoki tarjoavat mahtavat maisemat.

Hämeen Härkätie


Retkiehdotukset Someron maisemiinSomeron seitsemän ihmettä - pidennetty viikonloppuViiden luonnon retki - 5pvKolmen sortin seikkailu - perheviikonloppu

 


Matkailuinfo

Kaupungintalon neuvonta
Joensuuntie 20, 31400 SOMERO
p. (02) 77911
info(a)somero.fi


Keskellä kaikkea ja samalla ihanasti keskellä ei mitään!

KS. OHJEET TÄÄLTÄ


Liikenneyhteydet Somerolle

Salosta
SEUTU+

Turusta ja Helsingistä
MATKAHUOLTO