Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
Vapaa-aika ja matkailu

Paimionjoki

Valtakunnallisesti merkittäväksi maisema-alueeksi luokiteltu Paimionjoen vesistö sekä sitä myötäilevä Hämeen Härkätie muodostavat hienon maisemallisen ja matkailullisen kokonaisuuden. Vesistössä ja sen läheisyydessä riittää touhuttavaa. Paimionjoki oi oiva paikka melonnalle, talvella kelkkailulle ja hiihdolle. Joenvartta on taas mukava kulkea jalan tai pyörällä, talvella suksin tai vaikkapa lumikengin.

Paimionjokiyhdistys ry

Valuma-alueeltaan ja virtaamaltaan suurin Saaristomereen laskeva joki Paimionjoki alkaa Someron Painiosta ja päättyy Hovirinnankoskeen. Väliin jäävät Hirsjärvi, Kirkkojärvi,Saarentaanjärvi, Pusulanjärvi ja Rautelanjärvi sekä Åvikinjärvi ja Pitkäjärvi sijaitsevat kaikki Somerolla. 

Koska Paimionjoen vesistö on Saaristomeren suurin ravinnekuormittaja, jonka ekologinen tila ja käyttökelpoisuus ovat välttävää luokkaa, on kehittämistä ja suojelemista varten perustettu Paimionjokiyhdistys ry.

Yhdistys perustettiin toukokuussa 2010, ja siihen kuuluvat (v. 2013) Someron kaupunki, Kosken Tl kunta, Marttilan kunta, Liedon kunta, Pöytyän kunta, Paimion kaupunki, Sauvon kunta, Koskienergia Oy, MTK-Somero ry, MTK-Koski Tl ry, MTK-Paimio ry, Someron vesiensuojeluyhdistys ry, Painion hoitoyhdistys ry, Varsnais-Suomen kalastusalue, Paimionselän kalastusalue, Varsinais-Suomen luonnonsuojelupiiri ja Paimion seudun ympäristöyhdistys ry.

Lue lisää Paimionjoesta sekä yhdistyksestä ja sen toiminnasta Paimionjokiyhdistyksen sivuilla.