sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
harkalan-uimaranta1955361230.jpg
 

Liikuntapaikat

Somerolta löytyy monipuoliset liikkuntamahdollisuudet niin sisältä kuin ulkoa.

Sisäliikuntapaikoista suosituin on ilman muuta Someron uimahalli Loiske ja sen yhteydessä oleva monitoimitalo kuntosaleineen.

Kaikki varattavissa olevat liikuntapaikat löydät Julius- kalenterista .Kalenterista voit katsoa vuoroja, mutta sinne ei pääse kirjautumaan.

Vakituiset sisäliikuntavuorot haetaan keväisin ja ne ovat voimassa syys- ja kevät kauden kerrallaan. Yksittäiset- ja poikkeusvuorot haetaan vapaa-aikapäälliköltä. Yksittäisiä vuoroja voit tiedustella uimahallin asiakaspalvelusta.

 

Ulkoliikuntapaikat

 
UimarannatUrheilukentätKuntoradatKuntoportaatLahjan liikuntapuiston ulkokuntosaliAkustinpuiston penkkilenkkiLuonto- ja vaelluskohteetRetkeily ja kalastus

Luonnossa liikkuminen ja kalastus ovat hyviä rentoutumisen ja virkistymisen keinoja. Hyvää peruskuntoa sekä suunnistus- ja retkeilytaitoja tarvitaan vasta pitkillä vaelluksilla. Kalastus ja metsästys vaativat puolestaan omat taitonsa ja lupansa. Veneilyssä ja vesiretkeilyssä tarvitaan kulkuvälineen lisäksi hyvät vesillä liikkumisen tiedot ja taidot.

Luonnossa liikkumiseen ja kalastukseen Somerolla on monia mahdollisuuksia. Somerolta löytyy useita ympärivuotiseen retkeilyyn sopivia luontokohteita ja alueella on runsaasti kalastukseen sopivia järviä. Muun muassa Iso-Valkee ympäristöineen on retkeilyaluetta. Järven ympäri kertävän polun varrella on kaksi laavua ja tulentekopaikkoja. Rannalla on myös saunamökki, jota on mahdollista vuokrata.

Rekijokilaakson perinnemaisemissa sijaitsee Häntälän luontopolku. Luontopolun info-piste on Häntälän koulun vieressä olevalla kylätalolla. Iso-Valkeen rannoilla on toinen luontopolku.

Linkkejä:

FrisbeegolfradatTenniskentätMuut liikuntapaikatHiihtoladutLuistinradatPulkkamäet
 

Sisäliikuntapaikat

 
Someron uimahalli LoiskeMonitoimitaloKuntosali KareliiniSomeron jäähalliHärkätien RatsastuskeskusSomeron keilahalli