sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
fiilis-kasvatus-ja-koulutus.jpg
 

Vuosikello ja tapahtumat


Ajankohtaista yrittäjille ja yrityksille

Tänne olemme koonneet yrittäjien ja yritysten kannalta tärkeitä ajankohtaisia uutisia ja tiedotteita. Kannattaa samalla tarkistaa alempaa myös tulevien tapahtumien ja matkailualan vuosikello, niin tiedät missä mennään!

 
Visit Someron tietojen päivitys 2024 - kysely avoinna!Palveluntuottajaksi VarhalleKoulutussarja: Talousosaamista maatalousyrittäjille/ torstaisin heinäkuussa
 

 

Yritystapahtumien ja matkailualan vuosikello

Katso täältä elinkeinoelämän kannalta tärkeät päivämäärät ja tapahtumat Somerolla. Huomioithan, että Someron kaupungin järjestämiin tilaisuuksiin on pääsääntöisesti aina ennakkoilmoittautuminen tarjoilutilausten vuoksi.

Tapahtumaotsikoita klikkaamalla näet lisätiedot ja pääset ilmoittautumaan! Menneistä tapahtumista löydät lyhyet koosteet.

 

Kevätkausi 2024

 
7.2. Elinvoimalupauksen allekirjoitustilaisuus10.2. Visit Somero esittäytyy K50-messuilla Turussa15.2. Yritysten aamukahvit kaupungintalolla - ilmoittaudu mukaan!9.3. Visit Somero esittäytyy K50-messuilla Tampereella3.4. Matkailuverkoston aamukahvit10.4 klo 17 Kaupungin hankintainfo yrityksille 18.4. Yritysten aamukahvit kaupungintalolla klo 8.304.5. Badding-konserttikiertue huipentuu Somerolle

4.5. Badding-konserttikiertue huipentuu Somerolle

Mittava Badding-kiertue keväällä ympäri Suomen!
Rauli Badding Somerjoen musiikin ystäviä hemmotellaan helmi-maaliskuun aikana mittavalla kiertueella ympäri Suomen. Kiertueella kuullaan Baddingin suosituimpia lauluja Marko Haaviston, Suvi Karjulan ja huippumuusikoista koostuvan yhtyeen esittäminä.

Suuri Badding-kiertue alkaa 9. helmikuuta Hyvinkääsalista ja päättyy 4.5. Baddingin syntymäpaikkakunnalle, Somerolle. Muut konserttipaikkakunnat ovat Turku, Ylivieska, Kuusamo, Kuhmo, Iisalmi, Imatra, Tampere, Muurame, Lahti, Mikkeli, Kuusankoski ja Helsinki.

HUOM!
Someron konsertin liput: Ticketmaster tai Muotiputiikki Helmi
Taustaa

Marko Haavisto on ollut koko musiikillisen uransa Baddingin musiikin suuri ihailija. Hän oli 1980- ja 1990-lukujen vaihteessa toimineen Badding Rockers -yhtyeen keulahahmo, joka myös tapasi Baddingin 15-vuotiaana. Badding jopa vei omaan levy-yhtiöönsä Badding Rockersin demon ja suunnitteli yhteistyötä tämän nuorista muusikoista koostuneen yhtyeen kanssa. Orastava yhteistyö katkesi Baddingin kuolemaan tammikuussa 1987.

– Kun muistelen kultaista 1980-luvun alkupuolta ja aikaani peruskoulun yläasteella, tulevat päällimmäisenä mieleeni kotimme alakerran pannuhuone, sähkökitara ja Badding. Koulupäiväni kuluivat lähinnä odottaessa päivän päättymistä ja pääsyä pian takaisin olennaisen ääreen, eli opiskelemaan Raulin levyt kannesta kanteen. On kutkuttavaa palata pitkästä aikaa noiden laulujen pariin ja harvinainen tilaisuus päästä esittämään niitä elävälle yleisölle, Marko Haavisto kertoo.

Suvi Karjula on esiintynyt Baddingin elämää käsittelevässä musiikkinäytelmässä Somerolla, ja on muutoinkin hänen suuri ihailijansa. – Baddingin tuotannosta minulle on läheisin Valot-kappale, joka on hieno ja herkkä rakkauslaulu, Karjula toteaa.


Rauli ”Badding” Somerjoki syntyi Somerolla 1947 ja menehtyi 39-vuotiaana Helsingissä 1987. Hänen tunnetuimpiin kappaleisiinsa lukeutuvat Paratiisi, Bensaa suonissa, Ikkunaprinsessa, Tähdet, tähdet, Valot ja Laivat.


Kiertueen aikataulu:

9.2. Hyvinkääsali**
10.2. Turun Konserttitalo **
15.2. Ylivieskan Kulttuurikeskus Akustiikka **
16.2. Kuusamotalo *
17.2. Kuhmo-talo / Kuhmo Arts Centre **
18.2. Iisalmen kulttuurikeskus *
23.2. Kulttuuritalo Virta, Imatra *
1.3. Tampere-talo **
2.3. Muuramesali *
8.3. Sibeliustalo, Lahti **
9.3. Mikkelin Mikaeli **
13.3. Savoy-teatteri, Helsinki **
15.3. Kuusankoskitalo *
16.3. Someron Monitoimitalo * HUOM: PÄIVÄ JA SIJAINTI MUUTTUNUT. UUSI AJANKOHTA ON 4.5. JA PAIKKANA ESAKALLIO.


Ennakkoliput:

* Ticketmaster Suomi
** lippu.fi

4.5. Koko Someron siivouspäivä-tapahtumaKoulutussarja: Maatalousyrityksen talousosaaminen (1. kerta to 4.7. klo 18)
 

Kesäkausi 2024

 
5.6. Iltatorien avaus keskiviikkona 6.6. Yritysten aamukahvit kaupungintalolla8.6. Valtakunnallinen Avoimet Kylät -yleisötapahtuma8.-9.6. Suuri yleisötapahtuma Jokamiesluokan SM-kilpailut (Nuoret, Naiset ja EVK) ajetaan Somerniemellä Somuran moottoriradallaSomeron Suviheinäviikot 28.6.-14.7.4.7 alkaen Koulutussarja: Maatalousyrityksen talousosaaminen
 

Syyskausi ja joulunaika 2024

 
4.9. Yritysten aamukahvit kaupungintalolla5.9. Yrittäjän päivä14.11. Yritysten aamukahvit kaupungintalollaJoulu-Ruokava-tapahtuma (päivämäärä tarkentuu)Someron Joulunavaus (päivämäärä tarkentuu)19.12. Yritysten aamukahvit kaupungintalolla
 

13.2.2024 / AF

 

Yhteydenotot ja lisätiedot

 

Kehittämispäällikkö

Antti Leino
p. +358401268272
antti.leino(a)somero.fi

Viestintäasiantuntija

Anuliina Frantti
p. +358447791282
Anuliina.Frantti(a)somero.fi