Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
Terveys ja hyvinvointi

Koronarokotukset

Kotona asuvien tänä vuonna 80 vuottta täyttävien ja sitä vanhempien koronarokotukset alkavat Bion Tech Pfizer rokotteella viikolla 8. Soitamme kaikille yli 80-vuotiaille somerolaisille pois lukien hoivakodeissa asuvat ja kotihoidon piirissä olevat. Puhelussa varataan rokotusaika myös samassa taloudessa asuvalle iäkkäälle puolisolle tai omaishoitajalle.

70-79 vuotiaiden rokotukset käynnistyvät, kun yli 80- vuotiaat on rokotettu. Ilmoitamme ajanvaraukseen liittyvistä asioista, kun rokotukset alkavat. Kansallisesti on linjattu, että Suomessa AstraZenecan rokotetta ei anneta yli 70-vuotiaille.

AstraZenecan koronarokotetta tulee Somerolle viikosta 9 alkaen vaihteleva määrä viikottain. 18-69-vuotiaiden 1. lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvien rokotukset aloitetaan viikolla 9. Puhelinajanvaraus aukeaa keskiviikkona 24.2. Ajanvaraus ainoastaan numerosta 0504776155 klo 12-13. Aikaa ei pysty varaamaan terveyskeskuksen muista numeroista. Riskiryhmäläisten kannattaa aktiivisesti seurata Someron kaupungin nettisivuja.

AJANVARAUS KESKEYTETTY TOISTAISEKSI. AJANVARAUS AUKEAA KUN ROKOTTEITA SAATAVILLA. 

Varaudu esittämään rokotukseen saapuessasi peruste riskiryhmään kuulumiselle, esimerkiksi kela-kortti, lääkärin lausunto tai merkintä potilastietojärjestelmässä. (voidaan tarkistaa paikan päällä sähköisestä potilastietojärjestelmästä.)

RYHMÄ 1
ELINSIIRTO TAI KANTASOLUSIIRTO
AKTIIVISESSA HOIDOSSA OLEVA SYÖPÄTAUTI
VAIKEA PUOLUSTUSJÄRJESTELMÄN HÄIRIÖ
VAIKEA KROONINEN MUNUAISSAIRAUS
VAIKEA KROONINEN KEUHKOSAIRAUS
LÄÄKEHOITOINEN TYYPIN 2 DIABETES
DOWN OIREYHTYMÄ (AIKUISET) 
 
Alla olevasta linkistä löydät tietoa koronarokotuksista.  https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19