Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
Terveys ja hyvinvointi

Kenelle perhehoito sopii

Jatkuva perhehoito on kodinomainen tapa järjestää ikäihmisen tai kehitysvammaisen henkilön asuminen, kun kotona asuminen ei ole mahdollista tai hänen kannaltaan tarkoituksenmukaista.

Ikäihmisten jatkuva perhehoito tarjoaa hoivan, huolenpidon ja asumisen heille, jotka eivät enää tukitoimien avulla selviydy omassa kodissaan tai ovat siellä turvattomia.

Jatkuva perhehoito on ensisijainen vaihtoehto kehitysvammaisille lapsille ja nuorille, jotka eivät voi elää omassa kodissaan. Aikuisikäisten kehitysvammaisten henkilöiden jatkuva perhehoito voi olla joko itsenäiseen / tuettuun asumiseen valmentavaa tai pysyvä asumisen ja elämisen järjestely.

Lyhytaikainen perhehoito sopii omaishoidossa oleville tai henkilöille, jotka ovat olleet esim. leikkauksessa ja tarvitsevat toipilasaikana enemmän apua ja tukea.

Perhehoito ei sovellu henkilöille, jotka tarvitsevat jatkuvaa sairaalatasoista hoitoa tai säännöllistä hoitoa / apua yöaikaan. Se ei myöskään sovi aggressiivisesti käyttäytyvälle tai jatkuvaa valvontaa tarvitsevalle.