Tekstikoko
 
tarinoitasomerolta.png
 

Tarinoita Somerolta

05.07.2019

”Olisin mieluummin Somerolla”

”Olisin mieluummin Somerolla”


Oletko menevä tyyppi joka haluaa pysyä liikkeellä tai seikkailija joka pitää itsensä haastamisesta? Ehkä olet nautiskelija joka ottaa rennosti tai kenties tyyppi joka kaipaa luonnon helmaan? Olit tai et, Somerolla on varmasti jotain annettavaa. Tämä sympaattinen maalaiskaupunki yllättää tarjonnallaan ja on lähempänä kuin luuletkaan - kuitenkin tarpeeksi kaukana arjesta. Kesäpaikkojen helmi tarjoaa lukuisia seikkailuja, vain tunnin päässä Helsingistä ja Turusta.

Somerolta löytyy tekemistä moneen makuun ja kaiken ikäisille: itsensä haastaminen kahdenkymmenen metrin korkeudessa, hiljaisuudesta nauttiminen luonnossa, kellohelmojen hypistely, lehmien ihastelu notkomaisemissa, kulttuurielämys kartanossa, yöpyminen taivasalla, naisten haku tanssilavalla, kesätorin hulina… Näettävää ja koettavaa riittää yllättävän paljon.


Seikkailijalle

Pidätkö itsesi haastamisesta ja uusien asioiden kokeilemisesta? Tykkäät ehkä pysyä liikkeessä ja erilaiset aktiviteetit ovat olennainen osa lomaasi.

Seikkailijalle Somero tarjoaa kaikenlaista. Miltä kuulostaisi itsensä haastaminen kahdenkymmenen metrin korkeudessa ja tarzan –vaijeriliuku upeissa korpimaisemissa? Tai seikkaileminen luonnossa, vaikkapa fatbikella pyöräily metsässä, sukeltaminen kirkasvetisessä erämaajärvessä tai pidempi suppailuretki aina Itämerelle saakka? Myös Suomen suurin kesätori tarjoaa omanlaisensa seikkailun ja todellinen jännitysseikkailu sinua odottaa naistentansseissa.

Täsmävinkit seikkailijalle


Nautiskelijalle

Kaipaatko paratiisin rauhaan? Saatat kaivata akkujen latautumista, kunnon yöunia, joogaa mökkilaiturilla tai vain olemista tekemättä yhtään mitään.

Somerolla sielu lepää ja akut latautuvat ennätystahtiin. Miltä kuulostaisi todellinen irtiotto arjesta ja rentouttava retki täydelliseen hiljaisuuteen? Lähde vaikka päiväretkelle Iso-Valkeelle, kirkasvetiselle erämaajärvelle jonka luontopolku ja laavut sijaitsevat omassa rauhassaan, keskellä ei mitään (kuitenkin yllättävän lähellä). Tai perhosten bongaus Häntälän notkoissa, lampaiden tai lehmien rapsuttelu, historialliset kartanot taidenäyttelyineen, mökkiloma viiden tähden huvilassa, ostosreissu keskustan putiikkeihin ilman ruuhkia ja jonoja… Arkidetoxia parhaimmillaan! Ja jos kaipaat rinnalle vauhtia ja seikkailuja, niitäkin kyllä löytyy.

Täsmävinkit nautiskelijalle


Menevälle

Kaipaatko säpinää ja sutinaa elämääsi? Ympärilläsi ehkä tapahtuu kaiken aikaa ja olet kaiketi mitä parhainta lomaseuraa. Sinun lomallasi ei taida ole tylsää, ja myös kaverisi tietävät sen.

Somerolta löydät yllättävän paljon tekemistä ja säpinää. Kulttuuria on tarjolla kesän jokaisena päivänä ja tekemistä riittää pidemmäksikin aikaa. Somerolla on jopa kuudet lavatanssit viikossa ja tahtia antavat Suomen eturivin artistit. Ennen tanssilavalle suuntaamista voit myös laittaa tanssivaatteesi uusiksi maankuulussa muotiputiikki Helmessä joka pursuaa viiskytluvun kellohelmoja, hepeneitä ja kaikkea muuta ihanaa. Jos tango ei taivu, löytyy Somerolta lisäksi myös kartanoita, horoskooppipuisto, Suomen suurin kesätori, Baddingin kioski… Näettävää ja koettavaa riittää yllättävän paljon.

Täsmävinkit menevälle


Luontoa rakastavalle

Saatko luonnosta voimaa ja nautitko siellä liikkumisesta? Et taida kaivata isojen kaupunkien ruuhkiin vaan veri vetää erämaahan tai järvimaisemiin.

Somerosta on moneksi ja seikkailuja Someron monipuolisessa luonnossa riittää useammaksikin päiväksi.  Somero sijaitsee kolmen kansallispuiston kainalossa ja Someron luonnosta löytyy myös todellisia poikkeuksia joita on mukava ihmetellä useammankin kerran. Häntälän notkot muistuttavat Skotlannin nummia ja tarjoavat laidunmaineen kaupunkilaismatkailijoille todellisen luontoelämyksen, bongaa vaikka harvinainen Pikkuapollo –perhonen tai rapsuttele lehmiä! Kirkasvetinen, korpimaiseman reunustama Iso-Valkeen järvi taas on Someron piilotettu helmi, jonka luontopolun varrella sijaitsevat laavut sekä kaupungin sauna mahdollistavat mukavan koko päivän retkielämyksen.  Lähde siis turvalliselle tutustumisretkelle tai samoilemaan, melomaan tai suppailemaan, uimaan tai sukeltamaan, kalastamaan tai sukelluskalastamaan, pyöräilemään tai moottoripyöräilemään, marjastamaan tai sienestämään, geokätköilemään tai bongaamaan perhosia...


Täsmävinkit luontoa rakastavalle


Olit sitten liikkeellä yksin tai isommassa porukassa, autolla tai jalan, meloen tai pyöräillen, me uskallamme väittää että tulet yllättymään, positiivisesti.

www.visitsomero.fi