Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
Hyvinvointi ja terveys

1.1.2023 alkaen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut järjestää Varsinais-Suomen hyvinvointialue Varha. Näitä sivuja ei enää päivitetä.

Ajantasaisen asiakasinfon löydät osoitteesta www.varha.fi

                            Hammaslääkäripäivystys virka-ajan ulkopuolella

Hammaslääkäripäivystys Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella

Terveyskeskukset huolehtivat oman alueensa asukkaiden hammashoidon päivystyspalvelujen järjestämisestä arkisin klo 8.00–16.00. Muina aikoina päivystys tapahtuu TYKS T-2 sairaalassa, osoitteessa Savitehtaankatu 1, Turku.

Päivystykseen hakeudutaan tekemällä ajanvaraus puhelimella

Ajanvarauspuhelin 02 3131 564. Muina aikoina virka-ajan ulkopuolella saa äkillisiin vaivoihin neuvontaa ja hoitoonohjausta TYKS T-sairaalan päivystyksen puhelinneuvonnasta 02 313 8800.

Alueellinen hammaslääkäripäivystys on tarkoitettu välttämätöntä kiireellistä hampaiden ja suun hoitoa tarvitseville. Hoitoon ottamisen kriteereitä ovat mm. voimakkaat hampaiston ja suun alueen särkytilat, äkilliset turvotukset ja tulehdukset sekä hampaiston, suun limakalvojen ja leukojen vammat ja tapaturmat. Myös hammas- ja suusairauksiin liittyvät yleisoireet (esim. kuumeilu) ja hammashoitotoimenpiteiden jälkeiset komplikaatiot (esim. verenvuoto) ovat selkeitä aiheita päivystysvastaanotolle hakeutumiselle.

Potilaat, jotka eivät täytä päivystyshoidon kriteerejä, ohjataan hoitoon muualle. Esimerkiksi tavanomainen hampaan tai paikan lohkeaminen ei edellytä päivystyksenä toteutettavaa hoitoa.

Hammaslääkäripäivystyksen puhelinnumero 02 3131 564

Yhteispäivystyksen neuvontapuhelin 02 313 8800

Osoite: Savitehtaankatu 1, Turku

KATSO TYKSIN SIVUILTA

Hammaslääkäripäivystys virka-ajan ulkopuolella.