sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
somerofi-vaihtuva-banderollikuva-2782664862.jpg
 

Ajankohtaista

Tältä uutispalstalta löydät kaikki Someron kaupungin ajankohtaiset uutiset ja tiedotusasiat.

 

Uutiset

05.04.2024

Osallistuvan budjetoinnin äänestys käyntiin Somerolla

Osallistuvan budjetoinnin äänestys käyntiin Somerolla

Tiedote. Julkaistu:
Someron kaupunki

Someron kaupunki avasi 5.4.2024 kuntalaisille osallistuvan budjetoinnin toisen vaiheen. Somerolaiset pääsevät äänestämään aiemmassa vaiheessa esittämistään ideoista niitä, joiden toivovat etenevä toteutukseen. Tarkoitukseen on tänä vuonna varattu 25 000€, joka käytetään jatkoon valikoituvien ideoiden toteutukseen. Äänestysaikaa on 28.4. saakka. Linkki äänestykseen löytyy kaupungin verkkosivuilta heti etusivulta. Mikäli sähköinen äänestäminen ei ole mahdollista, niin äänestyslomakkeita saa myös kaupungintalon infosta ja kirjastosta. 

Osallistuva budjetointi on toimintatapa, jossa asukkaat otetaan mukaan yhteisiä verovaroja koskevaan keskusteluun, suunnitteluun ja päätöksentekoon. Somerolaisilta kerättiin maaliskuussa ideoita tarkoitukseen varatun 25 000 euron käytöstä. Luonteeltaan vaihtelevia ehdotuksia saatiinkin 23 kappaletta. Osassa toivottiin selkeitä hankintoja, osassa tapahtumaluonteisia toteutuksia ja osassa oli kyse enemmän toiminnan muutoksesta tai uudistamisesta. Ideoiden joukosta äänestykseen jatkaa 14, joista nyt valitaan tämän vuoden aikana toteutettavaksi yksi tai useampia. Tähän vaikuttaa paitsi äänestystulos myös käytettävissä olevien rahojen riittävyys.

”Mahtavaa, että nyt päästään taas lähemmäksi ideoiden toteutusta. Toiveissa on, että osallistuvasta budjetoinnista saadaan jatkuva, hyväksi koettu käytäntö ja konkreettinen osa kuntalaisten vaikuttamisen mahdollisuuksia. Ainakin vastaanotto tuntuu olevan positiivinen ja hyvin mietittyjä ideoita saatiin runsaasti.” kommentoi kaupungin kehittämispäällikkö Antti Leino.

Osallistuvan budjetoinnin sähköinen äänestys

 

Kehittämispäällikkö

Antti Leino
p. +358401268272
antti.leino(a)somero.fi

Kaupunginjohtaja

Sami Suikkanen
p. +358447791200
sami.suikkanen(a)somero.fi