sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
somerofi-vaihtuva-banderollikuva-2782664862.jpg
 

Ajankohtaista

Tältä uutispalstalta löydät kaikki Someron kaupungin ajankohtaiset uutiset ja tiedotusasiat.

 

Uutiset

11.03.2024

Someron maaseutuyksikön viljelijäkirje 11.3.2024

Someron maaseutuyksikön viljelijäkirje 11.3.2024

Someron maaseutuyksikön viljelijäkirje 11.3.2024 

Tervehdys maaseutuyksiköstä!

Kevät etenee ja aika jälleen kääntää katseet kohti tulevaa kasvukautta. Viime keväänä siirryimme uuteen tukikauteen, ja nyt on käsillä hetki, kun on hyvä kerrata viime kevään opit, ja päivittää mieliin mahdolliset muutokset.

Iloksemme voimme kertoa, että vaihtoehtoja tukikoulutuksiin on nyt lähialueilla runsaasti, liitteessä kootusti lähimmät koulutustilaisuudet. Lähtekää matalalla kynnyksellä mukaan koulutuksiin tapaamaan meitä ja muita viljelijöitä, aina oppii jotain uutta. Myös Teams-koulutuksia löytyy useampia, jos paikanpäälle ei tee mieli lähteä. 


Uusi maaseutuasiamies Reetta Korpi 

Meillä on uusi työntekijä aloittanut vuoden vaihteessa maaseutuasiamiehenä, Agrologi (AMK) Reetta Korpi. Reetta hoitaa pääsääntöisesti Forssan ja Tammelan asioita, mutta palvelee tarvittaessa myös somerolaisia viljelijöitä. Reetan tavoittaa Someron toimistosta ja numerosta p. 050 4063452 reetta.korpi@somero.fi  


Ympäristökorvauksen ilmasto- ja ympäristökoulutus 

Ympäristökorvauksen ilmasto- ja ympäristökoulutus oli yksi valinnainen tilakohtainen toimenpide, jonka voi nyt suorittaa verkkokoulutuksena Vipu-palvelun kautta. Toimenpiteen valinneiden tulee suorittaa kurssi 30.4. mennessä. Voit tarkastaa Vipu-palvelusta Maatila-valikon alta sitoumukset ja sopimukset-osiosta (vuosivalinta 2023) oletko valinnut ko. toimenpiteen: Ympäristösitoumuksen ilmasto- ja ympäristökoulutus. Tentin voi suorittaa joku tilan osallisista, ja se löytyy Vipu-palvelun Hae- ja ilmoita –osiosta. 
Lisätietoja ja ohjeita Ruokaviraston sivuilta. 


Kasvipeitteisyystietojen muuttaminen 

Mikäli syysilmoituksella ilmoitettuja kasvipeitteisyystietoja tarvitsee korjata, voit tehdä sen sähköisesti Vipu-palvelussa muutosaikana 15.3. - 23.5. Voit myös saada asiaan liittyvän selvityspyynnön Vipu-mobiiliin kevään aikana. Satelliittiseurannan avulla tarkastellaan, onko syysilmoituksella kasvipeitteiseksi ilmoittamasi ala säilytetty kasvipeitteisenä. Jos toimenpidelohkolla ei havaita kasvipeitteisyyttä, siitä lähetetään selvityspyyntö. 
Ohjeet selvityspyyntöön vastaamiseen, sekä tietojen muuttamiseen löytyvät Ruokaviraston sivuilta. Mikäli muokkaat peltoja lähellä säilyttämisaikojen määräpäiviä, suosittelemme ainakin niissä tapauksissa ottamaan Vipu-mobiililla kuvan pellosta ennen muokkaamista varmuuden vuoksi. 

Nähdään koulutuksissa! 

Mukavaa kevään odotusta toivottaen, 

Maaseutuyksikön päällikkö
Pura Veli-Matti
p. 0500 843019
veli-matti.pura@somero.fi

Maaseutuasiamies
Gustafsson Riikka
p. 044 7791425
riikka.gustafsson@somero.fi  

Maaseutuasiamies
Päivi Alanko
p. 040 1268426
paivi.alanko@somero.fi

Maaseutuasiamies
Reetta Korpi
p. 050 4063452
reetta.korpi@somero.fi

 

Kehittämispäällikkö

Antti Leino
p. +358401268272
antti.leino(a)somero.fi

Kaupunginjohtaja

Sami Suikkanen
p. +358447791200
sami.suikkanen(a)somero.fi