sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
 
somerofi-vaihtuva-banderollikuva-2782664862.jpg
 

Ajankohtaista

Tältä uutispalstalta löydät kaikki Someron kaupungin ajankohtaiset uutiset ja tiedotusasiat.

 

Uutiset

23.03.2012

Vesilaskun maksaminen on mahdollista nyt myös ympäristöystävällisenä ja paperittomana e-laskuna

Vesilaskun maksaminen on mahdollista nyt myös ympäristöystävällisenä ja paperittomana e-laskuna

E-lasku on nykyaikainen sähköinen kuluttajille tarkoitettu laskutustapa, joka sopii kaikille verkkopankin käyttäjille. Suomalaisista jo 70 % maksaa laskunsa internetissä. E-laskun käyttöönotto helpottaa laskun maksamista entisestään. E-lasku on turvallinen käyttää, koska verkkopankkiin pääsee vain pankkitunnuksen haltija.

Someron Vesihuollon vesilaskun voi nyt vastaanottaa entistä nopeammin ja turvallisemmin e-laskuna. E-lasku on pankkien kehittämä sähköisessä muodossa oleva lasku, jonka laskuttaja toimittaa suoraan vastaanottajan verkkopankkiin.

Siirtyminen e-laskutukseen sujuu kätevästi oman verkkopankin kautta. Verkkopankkiin kirjautumista varten tarvitset pankkisi myöntämät henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset.

E-laskun edut:

 • Maksaminen on turvallista koska käytät omaa verkkopankkiasi.
 • E-lasku saapuu suoraan verkkopankkiisi, eikä lasku katoa postissa tai mene vahingossa maksamattomana mainospostien mukana roskiin.
 • E-laskulla tiedot ovat valmiina, eikä tarvitse erikseen syöttää pitkiä viitenumeroita, saajan tili- ja nimitietoja, laskun loppusummaa tai eräpäivää.
 • Sinun tarvitsee vain hyväksyä lasku tarkistettuasi sen, laskua ei veloiteta tililtäsi ilman hyväksymistäsi. Halutessasi voit laittaa laskun maksuun myös automaattisesti, jolloin erillistä hyväksyntää ei tarvita.
 • E-laskua ei voi automaattisesti maksaa kahta kertaa.
 • E-lasku on ajasta ja paikasta riippumaton eli voit vastaanottaa ja maksaa laskun verkkopankissasi missä ja milloin vain.
 • Laskujen kuvat säilyvät esilläpitoarkistossa pankista riippuen 1 - 2 vuotta. Siinä näkyvät samat tiedot kuin paperilaskullakin. E-laskun voit halutessasi tulostaa myös paperille.
 • E-lasku on ympäristöystävällinen valinta, sillä sähköisessä muodossa olevat laskut vähentävät paperijätettä. Mikäli kaikki suomalaiset maksaisivat laskunsa e-laskuina, säästyisi vuosittain lähes 2 miljoonaa puuta parempaan käyttöön sekä suuret määrät vettä ja polttoaineita.

Toimi näin:

 1. Kirjaudu verkkopankkiisi. Helpoiten e-laskuun voi siirtyä silloin, kun on verkkopankissa maksamassa laskuja. Kaikki tarvittava tieto e-laskun valintaa varten löytyy laskulta.
 2. Valitse verkkopankissa olevasta laskuttajalistasta Someron Vesihuolto Oy. E-laskun tilaamista varten tarvitset myyjän viitteen, joka löytyy laskun oikeasta yläkulmasta. Verkkopankissa tehty e-laskutilaus päivittyy automaattisesti Someron Vesihuollon laskutustietoihin. E-lasku ei voi olla samaan aikaan suoraveloituksessa, joten muista lakkauttaa entinen suoraveloitussopimuksesi tehtyäsi e-laskuvaltuutuksen.
 3. Odota e-laskuilmoitusta. Saat ilmoituksen vesilaskusta suoraan verkkopankkiisi postin kautta jaettavan paperilaskun sijasta hyvissä ajoin ennen seuraavan laskun eräpäivää.
 4. Maksa vesilasku e-laskulla. Ennen maksamista voit tarkistaa laskun sisällön. Laskun summa veloitetaan tililtäsi vasta hyväksyntäsi jälkeen. Halutessasi voit myös automatisoida vesilaskujen maksamisen.

Voit tutustua e-laskun yleisiin ehtoihin verkkopankissasi sekä e-lasku-info-sivustolla.

 

Kehittämispäällikkö

Antti Leino
p. +358401268272
antti.leino(a)somero.fi

Kaupunginjohtaja

Sami Suikkanen
p. +358447791200
sami.suikkanen(a)somero.fi