Tekstikoko
 

 
ajankohtaista

 

Ajankohtaista

27.04.2023

Uuden palvelutalo Tervaskannon urakkasopimus allekirjoitettu - työt voivat alkaa

Uuden palvelutalo Tervaskannon urakkasopimus allekirjoitettu - työt voivat alkaa


Someron Turuntielle rakennettavan uuden palvelutalo Tervaskannon rakennusprojekti alkaa. Urakkasopimus Someron kaupungin ja YIT:n välillä allekirjoitettiin torstaina 27.4.2023 Someron kaupungintalolla. Työt aloitetaan heti vapun jälkeen.

 

Palvelutalo Tervaskannon rakennusprojekti pääsee alkamaan. Tervaskanto on tarkoitettu pääosin ikäihmisille suunnattuun ympärivuorokautiseen palveluasumiseen tai palvelutarpeiltaan sitä kevyempään yhteisölliseen asumiseen. Palvelutalon rakentamista ovat edeltäneet pitkälliset neuvottelut ja vuosien suunnittelutyö. Aiemmin tällä viikolla allekirjoitettiin odotettu Varhan ja Someron kaupungin välinen vuokrasopimus, joka oli ehtona nyt allekirjoitetulle urakkasopimukselle.

YIT:n puolesta urakkasopimuksen allekirjoitti torstaina 27.4. Someron kaungintalolla tuotantopäällikkö Arvi Lehtovaara ja Someron kaupungin puolesta tekninen johtaja Mika Mäkelä.

- Sopimukseen tehtiin vielä viimeiset viilaukset ja tänään se on kaupungin sekä YIT:n toimesta hyväksytty. Rakennuttamisen kanssa edetään nyt hyvässä yhteistyössä eteenpäin hakien parasta ja kestävää ratkaisua. Rakennustyöt pääsevät heti käyntiin, kertoo Someron kaupungin tekninen johtaja Mika Mäkelä.Rakennustöihin päästään sittenkin nopealla aikataululla

Kesäkausi on parasta aikaa rakentamiseen ja nyt se päästään hyödyntämään tehokkaasti. YIT:n mukaan Tervaskannon rakennustyömaa perustetaan jo heti vappuviikonlopun jälkeen, joten rakennustyöt alkavat rivakasti nyt kun sopimusasiat ovat kunnossa. Uuteen Tervaskantoon tulee neljä osastoa ja 60 asuntoa; asukaspaikkoja on yhteensä 62.

Allekirjoitustilaisuus pidettiin Someron kaupungintalolla 27.4. Tilaisuudessa olivat paikalla kaupungin teknisen toimen edustajat, valmistelussa mukana olleen konsulttiyrityksen edustajat sekä YIT:n edustajat. 


Sopimus on nyt hyväksytty ja rakennustyöt voivat alkaa. Kuvassa Someron kaupungin tekninen johtaja Mika Mäkelä (vas.). ja YIT:n tuotantopäällikkö Arvi Lehtovaara (oik.).#tervaskanto #palvelutalo #ikäihmiset #somerontekninentoimi #varha