Tekstikoko
 

 
ajankohtaista

 

Ajankohtaista

26.04.2023

Rinnetien ja Pääskyntien kaukolämpö- ja hulevesilinjojen saneeraustyöt ovat käynnistyneet

Rinnetien ja Pääskyntien kaukolämpö- ja hulevesilinjojen saneeraustyöt ovat käynnistyneet


Someron Rinnetien ja Pääskyntien alueella suoritetaan kesällä 2023 kaukolämpölinjojen ja hulevesilinjojen saneeraustyöt yhteistyössä Someron Lämpö Oy:n ja Someron kaupungin kanssa. Kaivuutyöt on päästy aloittamaan maanantaina 24.4. 2023. Alueen asukkaita on tiedotettu kaivuutöistä ennakkoon.

Someron Rinnetien ja Pääskyntien alueella suoritetaan kesällä 2023 kaukolämpölinjojen ja hulevesilinjojen saneeraustyöt yhteistyössä Someron Lämpö Oy:n ja Someron kaupungin kanssa. Töiden suunniteltu ajankohta on 17.4.2023 alkaen ja työt pyritään saamaan valmiiksi lokakuun 2023 loppuun mennessä. Kaivuutyöt on aloitettu aikataulun mukaisesti maanantaina 24.4.2023.

 

Saneeraustyöt tehdään yhteistyönä - myös asukkailla mahdollisuus uusia omia tonttijohtojaan ja kaukolämpölaitteitaan kaivuutöiden ollessa käynnissä

Someron kaupunki ja Someron Lämpö Oy pahoittelevat verkostojen kunnon kannalta välttämättömän työn aiheuttamaa häiriötä alueella. Someron kaupungin tekninen johtaja Mika Mäkelä kertoo, että useamman saneeraustyön toteuttaminen samalla kaivuu-urakalla vähentää kuitenkin pitkässä juoksussa oleellisesti töiden asukkaille aiheuttamaa haittaa.

- Nyt alkava saneeraustyö on malliesimerkki loistavasta yhteistyöstä, jota Somerolla tehdään eri toimialojen kesken, kun tällä yhdellä kaivuulla saadaan monta asiaa kerralla kuntoon. Toimimme kustannustehokkaasti ja tuotamme kaupunkilaisille mahdollisimman vähän haittaa, kun katuja ei tarvitse tulevaisuudessa avata eri toimijoiden toteuttamien saneeraustöiden vuoksi useaan eri otteeseen.

Mäkelä toteaakin ilokseen, että Someron kaupungissa on erittäin hyvä tekemisen meininki kaupungin, kaupungin yhtiöiden sekä kaupunkilaisten välillä. Saneerattavan alueen asukkailla on kaivuutöiden aikana myös erinomainen tilaisuus toteuttaa kaukolämpölaitteistonsa tai omalla tontillaan kulkevien tonttijohtojen uusiminen (näitä ovat vesijohto, jätevesi sekä sade- ja salaojavesi).

 

Hyödynnä ARA:n tuki ja vaihda kaukolämpölaitteet uusiin


Valtio tarjoaa huomattavaa tukea lämmönvaihtimien uusintaan. Tavoitteena on lisätä energiatehokkaiden matalalämpöisten kaukolämpölaitteiden käyttöä.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA tarjoaa vuosina 2022 ja 2023 tukea asuinrakennusten kaukolämpölaitteiden uusintaan. Tavoitteena on kannustaa suomalaisia käyttämään lämmönvaihtimia, jotka pystyvät hyödyntämään perinteisen 115 asteen sijaan 90-asteista eli matalalämpöistä kaukolämmön tulovettä.

Tuki on suunnattu kaikille asuinkiinteistöjen omistajille aina omakotiasukkaista taloyhtiöihin, kiinteistöfirmoihin ja asunto-osuuskuntiin. Paritaloissa valtuutus tarvitaan kaikilta rakennuksen omistajilta. Rakennuksen pitää myös olla vähintään puolet vuodesta vakituisessa asuinkäytössä.


HUOM: Tukihakemus on tehtävä ennen töiden aloittamista
ARA:n verkkopalvelussatai lataamalla paperilomake.

Lisätietoja asiasta saat myös sähköpostitse osoitteesta: lampo@somero.fi

 

Työnaikaisissa asioissa yhteyshenkilöinä ovat:

Lämpöverkon saneeraus
Rauno Kasvi
Käyttöpäällikkö
Someron Lämpö Oy
p. 0400 320 824
rauno.kasvi(a)somero.fi

Hulevesiverkon saneeraus
Jyrki Rinta-Paavola
Maanrakennusmestari
Someron Kaupunki
p. 044 7791 217
jyrki.rinta-paavola(a)somero.fi


#saneeraus #kaivuutyöt #tekninentoimi