Tekstikoko
 

 
ajankohtaista

 

Ajankohtaista

14.02.2023

Varaa lippusi Aerodynaaminen Jazz Kvartetin konserttiin su 19.2. klo 15!

Varaa lippusi Aerodynaaminen Jazz Kvartetin konserttiin su 19.2. klo 15!


Laskiaissunnuntaina 19.2. klo 15 Kiiruun talon täyttää Aerodynaaminen jazz


Kiiruun talon keikalla ohjelmistossa on muutama valikoitu klassikko perinteisen jazzin maailmasta, sekä uusia, ennen esittämättömiä sävellyksiä ponnahduslautana improvisaatioihin.

Liput konserttiin maksavat 15€, varaukset liisa.mattila@somero.fi tai 044 7791383.Mikä on Aerodynaaminen Jazz?

Aerodynaaminen Jazz Kvartetti syntyi keväällä 2018. Sitä ennen oli jo toiminut aerodynaaminen jazzi duo, jossa soittivat Vesa Toukkari, kitara ja Kari Caven, kontrabasso. Duo laajeni trioksi, kun rumpali Hannu Karvia tuli mukaan keikoille. Ohjelmisto koostui silloin lähes kokonaan 1950- ja 1960 –luvun taitteen modernista jazzista.

 

Kvartetiksi kokoonpano laajeni keväällä 2018, jolloin Aerodynaaminen trioversio pyysi somerolaista syntyperää olevaa huilisti Serafiina Kämiä vierailemaan jo perinteeksi tulleeseen kirjaston kevätkonserttiin. Yhteistyö tuntui niin luontevalta, että huilistia pyydettiin lähes heti keikan jälkeen vakituiseksi jäseneksi kokoonpanoon.

Keväällä 2012 syntyi  ”Kepeät korot”-niminen sävellys, jolla Vesa Toukkari pääsi Varsinais-Suomen läänintaiteilija Ilkka Rantamäen lanseeraaman jazzsävellyskilpailun loppukilpailuun Turussa. Voittoa ei tullut, mutta loppukilpailuun pääseminen toi uskoa Vesalle sävellystyöhön. Tämän jälkeen on sävellyksiä syntynytkin tasaiseen tahtiin.

 

Tähän mennessä Aerodynaamista musiikkia on julkaistu vain YouTubessa ja Spotifyissa. Timo Oikkonen kuvasi 2015 videon kappaleeseen ”Inward bound” (säv. Vesa Toukkari), ja se julkaistiin 2.12.2015. Tällöin kokoonpano oli duo, ja vierailijana studiossa oli rumpali Jyrki Iivanainen.

Syksyllä 2019 taltioitiin ”Vuoden viimeinen kevät” (säv. Vesa Toukkari), ja se on kuunneltavissa niin Spotifyissa kuin YouTubessa. 

Heinäkuussa 2022 julkaistiin Youtubessa "Benjamin"-niminen kappale, jota voi tällä hetkellä kuunnella/katsella vain Youtubessa. Videon kuvasi ja ohjasi JP Rantanen.

Katso  Youtubessa: https://www.youtube.com/watch?v=Txjmq17WLlo