Tekstikoko
 

 
ajankohtaista

 

Ajankohtaista

31.12.2021

Someron kaupungin tiedote koronasuosituksiin ja -rajoituksiin liittyen


Varsinais-Suomessa on todettu noin 500 omikrontapausta ja omikron on nyt alueella valtavirus. Viikonlopun (25.-26.12.2021) otetuista näytteistä jo 60 prosenttia oli omikrontapauksia tai vahvoja epäilyjä omikronista. Vielä viikko sitten vain noin joka viides tapaus oli omikron. Somerolla on myös todettu omikron-tartuntoja. Omikron näyttäisi aiheuttavan lievempiä oireita kuin deltavariantti. Omikronin aiheuttamia vaikeita tautimuotoja ole alueella vielä todettu. Yhtäkään potilasta ei ole tullut sairaalahoitoon Varsinais-Suomessa omikronin takia, mutta havainnointiaika on vielä lyhyt.

Tyksissä oli tiistaina 28.12.2021 kaiken kaikkiaan 20 koronapotilasta, joista kuusi on tehohoidossa. Koronatapauksia todetaan nyt Varsinais-Suomessa eniten koko pandemian aikana. Koronavirustartuntojen ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohden edeltäneen 14 vuorokauden aikana on 398 (27.12.2021).  Testien positiivisuusmäärä on myös Varsinais-Suomessa ennätystasolla, 11,8 prosenttia. 

Somerolla on todettu viimeisen 14 vuorokauden aikana yhteensä 41 tartuntaa. Tilanne on epidemia-ajan huonoin. 

On paljon ihmisiä, jotka eivät hakeudu testiin, vaan pysyvät kotona oireiden ollessa lieviä ja tekevät mahdollisesti kotitestin. Tämä siis tarkoittaa, että tautia on enemmän, kuin mitä luvut osoittavat. Suosituksena kuitenkin on, että kotitestissä positiivisen tuloksen saaneet hakeutuisivat terveydenhuollon tekemään varmistustestiin, koska resurssit sen vielä sallivat.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt 29.12.2021 Varsinais-Suomeen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia sekä tilojen sulkemista ja käyttöä koskevat uudet koronarajoitukset. Varsinais-Suomessa kielletään henkilömäärästä riippumatta kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa ja ulkotiloissa.

Lisäksi aluehallintovirasto määrää suljettavaksi yleisölle avoimet ja rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat, joita käytetään liikunta-, urheilu., huvi- tai virkistystoimintaan. Tilojen sulkeminen ei koske alle 18 –vuotiaiden harrastustoimintaa.


Päätökset ovat voimassa 1.-15.1.2022 ja vaikuttavat seuraavasti Someron kaupungin toimintaan: 

Somero-opisto

Avoin päiväkoti

Kirjastot

Liikuntapalvelut

Liikuntapalveluiden osalta seuraavat tilat suljetaan:

Päätös näiden tilojen sulkemisesta ei kuitenkaan koske:

Nuorisopalvelut


VSSHP:n tiedote 28.12.2021

Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätös tartuntatautilaki 58 d §

Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätös 29.12.2021 tartuntatautilaki 58 § ja 58 g §