Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
ajankohtaista

Ajankohtaista

02.07.2021

Tiedote: Someron kaupungin tilannekatsaus koronatilanteeseen liittyen


Koronatilanne heikentynyt jälleen nopeasti Varsinais-Suomessa. Varsinais-Suomi on edelleen perusvaiheessa. Jos epidemiatilanne edelleen heikkenee, terveysturvallisuussuosituksia on tiukennettava. Varsinais-Suomen alue on edelleen perusvaiheessa, mutta vaara siirtyä takaisin kiihtymisvaiheeseen on suuri. Tapahtumanjärjestäjillä ja matkustajilla on nyt suuri vastuu terveysturvallisuuden huomioimisesta.

Koronatilanne Varsinais-Suomessa on vaikeutunut nopeasti, minkä vuoksi alueellinen koronakoordinaatioryhmä piti tänään ylimääräisen kokouksen. Viime 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 27,4 (THL 1.7.). Kesäkuun 22. päivä ilmaantuvuus oli 17,7. Positiivisten koronatestien osuus on nyt hieman yli 2 prosenttia, kun se ennen juhannusta oli 0,8 prosenttia.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueen heikentyneestä tilanteesta kertoo erityisesti tartunnanjäljityksen vaikeutuminen ja tartunnanlähteiden laajeneminen. Valtaosa tartunnoista on lähipiiristä ja ulkomailta saatuja tartuntoja. Ulkomaisista tartunnoista suuri osa on peräisin suomalaisten matkailijatartunnoista. Suomalaisten matkailijoiden joukossa todetut tartunta- ja altistumisketjut ovat lisänneet koronatartuntojen määrää myös Varsinais-Suomen alueella. Tartunnoista suuri osa on deltavarianttia (ent. Intian variantti). 

Tyksin sairaaloissa oli kahden viikon jakso (viikot 24–25), jolloin sairaaloissa ei ollut hoidossa koronapotilaita ja kuukauden jakso, jonka aikana sairaaloissa ei alkanut uusia hoitojaksoja. Valitettavasti tilanne on nyt tämänkin osalta muuttunut. 

Tapahtumajärjestäjillä suuri vastuu taudin leviämisen estämisestä.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä tarkastelee epidemiatilannetta seuraavan kerran viimeistään ensi viikon torstaina 8.7.2021. 

Koronatestiin on syytä hakeutua matalalla kynnyksellä, jos epäilet tartuntaa tai altistumista. Viruksen deltamuunnos tarttuu herkemmin kuin edellinen alfamuunnos. Erityisesti ulkomaan matkailijoiden on todella tärkeää hakeutua nopeasti testiin,

Koronaepidemian kolme vaihetta

Lisätietoa: 

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedote 2.7.2021