Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
ajankohtaista

Ajankohtaista

26.05.2021

Tiedote: Someron kaupungin tilannekatsaus koronarajoituksiin liittyen


Koronatilanne Varsinais-Suomessa on rauhoittunut viime viikolta. Varsinais-Suomi on edelleen leviämisvaiheessa, mutta vain yksi neljästä kriteeristä täyttyy. Mikäli kehitys jatkuu yhtä suotuisana, voi Varsinais-Suomi siirtyä kiihtymisvaiheeseen ensi viikolla. 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 55,5. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 94,9. Positiivisten testien osuus on nyt 1,8 prosenttia, kun se viime viikolla oli 3,0 prosenttia.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä päätti, että lasten ja nuorten ottelu- ja kilpailutoiminta voidaan aloittaa 25.5.2021 lähtien. Alustavasti ohjausryhmä totesi myös, että Varsinais-Suomessa voitaisiin aloittaa aikuisten ottelu- ja kilpailutoiminta 8.6. alkaen, mikäli tautitilanteen suotuisa kehitys yhä jatkuu. Aikuisten ryhmäharrastustoiminta sisällä voidaan aloittaa 25.5.2021 huomioiden, että ryhmän koko voi olla enintään 10 henkilöä.

Koronaryhmä suosittaa, että yksityistilaisuuksissa sisätiloissa enimmäishenkilömäärä pidetään ennallaan eli 10 henkilössä. Ulkotiloissa henkilömäärä nostetaan kesäkuun alusta alkaen 20 henkilöön ja tilanteen parantuessa sitä voitaisiin nostaa edelleen.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto (AVI) valmistelee kesäkuulle uutta päätöstä yleisötilaisuuksien enimmäishenkilömääristä nykyisen määräyksen päättyessä 31.5.

Koronakoordinaatioryhmä suosittelee rokotuksen ottamista. Rokotettuna emme vain suojaa itseämme, vaan autamme myös muita suojautumaan. Koronarokotteiden suojateho on hyvä vakavaa koronavirustautia vastaan.

Lisätietoa:

VSSHP:n tiedote 25.5.2021