Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
ajankohtaista

Ajankohtaista

27.04.2021

Tiedote: Someron kaupungin tilannekatsaus koronarajoituksiin liittyen


Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä teki vain pieniä muutoksia suosituksiin tänään 27.4.2021 pidetyssä kokouksessa. 

Aikuiset saavat harrastaa ulkona ryhmäliikuntaa ilman lähikontaktia. Ryhmäkokoa ei ole rajattu. Ohjatussa toiminnassa, esimerkiksi seuran järjestämissä treeneissä, voi kyseinen joukkue kokoontua ryhmän koosta riippumatta. Ottelut ja pelit eivät ole edelleenkään sallittuja. Suositukset astuvat voimaan huomisesta eli 28.4. alkaen. Yleinen kokoontumisrajoitus on edelleen kuusi henkilöä, jota koskeva aluehallintoviraston päätös on voimassa 14.5.2021 saakka. 

Koronatilanne Varsinais-Suomessa jatkaa rauhallista paranemistaan. Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 101,9. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 114,7.

Positiivisten testien osuus on nyt 3,5 prosenttia, kun se viime viikolla oli 3,9 prosenttia. Varsinais-Suomi on edelleen kuitenkin leviämisvaiheessa.  Herkästi leviävät muuntovirukset ovat vallitseva virustyyppi alueellamme, minkä takia riski epidemiaryppäille on edelleen olemassa. Tämän vuoksi koronakoordinaatioryhmä etenee kevennysten osalta maltillisesti.  Lähestyvä vappu voi pahimmillaan lisätä tartuntoja. 

VSSHP:n tiedote 27.4.2021