Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
ajankohtaista

Ajankohtaista

29.12.2020

Tiedote: Koronakoordinaatioryhmä arvioi koululaisten paluuta lähiopetukseen ensi viikolla. Liikuntapaikkoja ja harrastustoimintaa koskevat suositukset voimassa 10.1.2020 saakka.


Koronaviruksen ilmaantuvuusluvut Varsinais-Suomessa ovat laskeneet joulukuun huippuluvuista. Tautitilanne voi kuitenkin nopeasti muuttua, kun joulunajan mahdollisten kokoontumisten vaikutukset alkavat näkyä. Kaikkia tarpeettomia kontakteja tulee nyt välttää.

Koronakoordinaatioryhmä kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 5. tammikuuta, jolloin arvioidaan epidemiatilanteen edellyttämät suositukset opetusta koskien.

VSSHP:n tiedote: Koronakoordinaatioryhmä arvioi koululaisten paluuta lähiopetukseen ensi viikolla. 

Someron kaupungin liikuntapaikkoja koskevat toimenpiteet 10.1.2021 saakka

- Kaikki sisäliikuntatilat (uimahalli, kuntosalit, jäähalli, liikuntahallit ja koulujen liikuntasalit) ovat suljettuina yleisöltä sekä yli 19-vuotiaiden seuraharjoittelulta (pois lukien aikuisten ammattimainen kilpa- ja huippu-urheilu, OKM).
 - Alle 20-vuotiaiden seuratoimintaa voi jatkaa sisäliikuntatiloissa, jos turvavälit kyetään tosiasiallisesti pitämään kaikessa harjoittelussa, esimerkiksi kamppailulajien harrastaminen tai joukkuepelien pelaaminen lähikontaktein ei ole sallittua.

Muut liikuntapaikkoja koskevat rajoitukset 

Varsinais-Suomen maakuntarajoja ylittäviä urheilutapahtumia ja -kilpailuja ei tule järjestää. Suositus koskee kaikenikäisten yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa. Rajoitus on voimassa 10.1. asti.

Myös ulkotiloissa järjestettävissä tapahtumissa tulee tosiasiallisesti noudattaa turvavälejä sekä aluehallintoviraston (AVI) yleisistä kokouksista ja yleisötilaisuuksista antamia määräyksiä (mm. 10 hengen kokoontumisrajoitus turvallisuusohjeistusta noudattaen).

Urheiluseurojen ja muiden harrastuskerhojen toiminta ja tilaisuudet, joissa ei ole yleisöä ja jotka eivät ole kaikille avoimia, eivät kuitenkaan ole AVI:n (aluehallintovirasto) tarkoittamia yleisötilaisuuksia tai yleisiä kokouksia. Mm. tavanomaiset urheiluharjoitukset ja ryhmäliikuntatunnit eivät lähtökohtaisesti siten kuulu aluehallintovirastojen määräysten piiriin, jolloin ulko-olosuhteita voi hyödyntää harjoittelussa. Someron kaupunki painottaa tällöinkin yleisten turvallisuusohjeiden (mm. hygienia ja riittävät etäisyydet) noudattamisen tärkeyttä.

Liikuntapaikoilla on edelleen aiemmin tiedotetut voimassa olevat linjaukset ja määräykset mm. yli 15-vuotiaiden maskin käytön, turvaetäisyyksien noudattamisen ja käsihygienian osalta.

Työryhmä suosittaa, että yksityiset toimijat ottavat käyttöönsä vastaavat toimenpiteet.