Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
ajankohtaista

Ajankohtaista

09.03.2020

Opiskelijat tutustumismatkalla Someroon ja sen keskustaan

Opiskelijat tutustumismatkalla Someroon ja sen keskustaan


Tunnelma kaupungintalolla oli odottava ja optimistinen, kun torstaisena aamuna odotettiin saapuvaksi linja-autoa Tampereelta. Matkalla Somerolle oli n. 20 opiskelijaa eri puolilta Suomea. alkamassa oli someron keskusta-aluetta koskeva Someron kaupungin ja Tampereen yliopiston järjestämä suunnittelu- ja ideakilpailu.

Opiskelijoita saapui tilaisuuteen Turun, Tampereen, Oulun ja Aalto-yliopiston eri oppiaineista. Valtaosa edusti kuitenkin Tampereen yliopiston Arkkitehtuurin laitosta.

Päivän aikana kuultiin Somerolaisten toimijoiden puheenvuoroja ja tutustuttiin kohteeseen sekä kävellen että linja-autolla. Äänessä olivat kaupunginjohtaja Sami Suikkanen, Someron Yrittäjien puheenjohtaja Juha Wiskari sekä Jutta Varjus, joka kertoessaan omasta ja perheensä arjesta toi esiin tärkeää kuntalaisen ääntä.

Opiskelijat olivat vaikuttuneita Someron rikkaista palveluista ja näkivät tehtävän mielenkiintoisena. Kierroksen aikana he ottivat paljon kuvia ja esittivät tarkentavia kysymyksiä.

Tuloksia kuullaan ja päästään arvioimaan kesäkuussa kilpailun päätyttyä toukokuun lopussa. Siihan saakka jäämme suurella mielenkiinnolla odottamaan heidän ideoitaan tulevaisuuden kehitystyön suuntaviivoista.