Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
ajankohtaista

Ajankohtaista

23.10.2018

Aurinkosähkön yhteishankinta - Infotilaisuuden 20.9 koonti ja lisämateriaalia


Tälle sivulle kootaan tilaisuuden esityksiä, luvattua lisämateriaalia sekä muita keskeisiä linkkejä. Löydät myös tulostettavan ilmoittautumislomakkeen.

Someron kaupungin Kehittämisasiantuntija Antti leino avasi tilaisuuden kertomalla kaupungin intresseistä ollaa mukana tarjoamassa taustatukea hankkeelle. Tällainen yhteishankinta toteuttaa erinomaisesti kaupungin ilmasto-ohjelman tavoitteita edistämällä uusiutuvan energian käyttöä, aktivoimalla kuntalaisia ilmastotalkoisiin ja näin hidastamalla ilmastonmuutosta.

Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus, Valonia, toimii yhteishankinnan kilpailuttajana. Liisa Harjula oli paikalla kertomassa hankkeen käytännön toteutuksesta. Hän kertoi myös kokemuksia Mynämäellä viime vuonna (2017) toteutetusta vastaavasta yhteishankinnasta.

Liisan esitys tarjoaa kattavat perustiedot Someron aurinkosähkön yhteishankinnasta. 

Someron aurinkoilta - Liisa Harjula

Teknisemmän näkökulman aiheeseen tarjosi aurinkosähkötoimittaja  Datasilta Oy:n edustaja Lauri Ahlsten. Esityksessään Ahlsten kertoi mm. järjestelmän oikean mitoituksen tärkeydestä. Kuulimme miten mitoitusta arvioidaan ja mitä kaikkea tulee huomoida omaa kulutusta arvioitaessa. Esiin tulivat myös asennusmenetelmät eri kattotyypeille ja ilmansuunnan sekä varjostuksen merkitys järjetelmän tehokkuudelle. Omaa sähkönkulutusta suunnittelemalla voi myös edesauttaa aurinkosähkö maksimaalista hyödyntämistä omassa kulutuksessa.

Lupa-asioita selvittämässä oli paikalla kaupungin rakennusvalvonnasta Rakennustarkastaja Juha Kopra. Ilmasto-ohjelman mukaisesti Someron kaupunki kannustaa uusiutuvan energian hyödyntämiseen. Aurinkopaneelien tapauksessa kaupunki noudattaa Maankäyttö- ja rakennuslain mukaisia määräyksiä, mutta ei aseta ylimääräisiä rajoituksia.

Lupa-asiaa

Tältä sivulta löydät lisämateriaalia aiheeseen liittyen, linkkejä relevanteille sivustoille, infotilaisuuden esitykset sekä tulostettavan ilmoittautumislomakkeen. Mikäli haluat lähteä mukaan kilpailutukseen sinun tulee täyttää lomake ja lähettää se Valoniaan joko postitse tai skannattuna sähköpostilla Liisa Harjulalle. Lisätiedot osoitteineen löytyvät lomakkeelta.


Osallistumislomake

Lisätietoa

Aurinkosähköä kotiin -sivusto

Motiva - aurinkosähkö -sivusto

Motiva - mitoituksesta

Finsolar - kannattavuuslaskureita

Vertaile sähköyhtiöiden hintoja

Ylijäämäsähkön myynnistä


Yhteystiedot

Antti Leino, Someron kaupunki - elinkeinotoimi
antti.leino(a)somero.fi  p. 040 126 8272
Liisa Harjula, Valonia
liisa.harjula(a)valonia.fi   p. 040 182 0412
Juha Kopra, Someron kaupunki - rakennusvalvonta
juha.kopra(a)somero.fi  p. 044 779 1242