Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
Ajankohtaista Someron koronavirustilanteesta

AJANKOHTAISTA SOMERON KORONAVIRUSTILANTEESTA

 

Mikäli epäilet itselläsi koronavirustartuntaa: 

Ota yhteyttä omaan terveysasemaasi. Soita aina ensin vastaanotolle ja varaa aika.

Someron terveyskeskuksen vastaanoton päivystys on avoinna ma klo 8-18 ja ti-pe klo 8-17. Terveyskeskus on viikonloppuisin (la-su) suljettu.

Ajanvaraus p. 02 7792 511

Kerro  aina terveyskeskukseen soittaessasi, mikäli sinulla on ylähengitystieoireita. Tärkeää on kertoa myös, jos olet juuri palannut ulkomailta. Ylähengitystieinfektio-oireiset otetaan vastaan vain ajanvarauksella.  

Tämän hetkisessä infektiotilanteessa pyritään välttämään kaikkia tarpeettomia kontakteja asiakas- ja potilasturvallisuuden takaamiseksi. 

Terveyskeskuksen tartuntatautivastaavan hoitajan neuvontapuhelin koronavirukseen liittyvissä asioissa arkisin klo 8-11 p. 044 7792 629.


Koronatilanne Somerolla (päivitetty 20.11.2020)

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri on 17.11.2020 kokouksessaan todennut Varsinais-Suomen olevan edelleen kiihtymisvaiheessa. Koronaviruksen tapausmäärät ovat Varsinais-Suomessa tasaantuneet, mutta helpotuksesta ei voi huokaista. Lähipiiristä saatujen tartuntojen määrä on kasvanut. Varsinais-Suomen koronapandemiaryhmä korostaa voimassa olevaa suositusta siitä, että yli 20 henkilön tapaamisia ei tule järjestää.

Somerolla on yhteensä 7 todettua koronatartuntaa keväästä 2020 alkaen.  Uusia tartuntoja ei ole todettu 20.10.2020 jälkeen. 

- 20.10.2020 + 1 todettu tartunta
- 16.10.2020 + 1 todettu tartunta


Muutokset Someron kaupungin palveluissa


Päivitetty 8.10.2020

Kaupungintalo, maaseututoimisto, Ecotekola ja kirjasto

Koronasuosituksista johtuen Someron kaupungintalo ja maaseututoimisto palvelevat asiakkaita ensisijaisesti puhelimitse tai sähköisesti. Välttämätöntä henkilökohtaista lähipalvelua on saatavissa ajanvarauksella. Suositusten mukaisesti kaupungin henkilöstö on mahdollisuuksien mukaan etätyössä.

Kirjastossa ja Ecotekolassa voi asioida normaalisti maskisuosituksia ja turvavälejä noudattaen.

Toimipisteissä asioivia pyydetään käyttämään kasvomaskia.

Kaupungin verkkosivuilta www.somero.fi löytyvät yhteystiedot palvelualueittain.

Kaupungin keskus p. 02 779 11 tai info(at)somero.fi  ja kirjaamo(at)somero.fi

 ---
Päivitetty 1..10.2020/ER

Perusturva

VIERAILUOHJEET

Vuodeosasto

 • Vierailusta sovitaan etukäteen soittamalla osastolle p. 040 1268 580. Vierailijalle annetaan hyvät ohjeet turvalliseen vierailuun puhelimitse ennen kuin hän tulee potilaan luo.
 • Vierailijoita voi tulla korkeintaan 1-3 kerrallaan.
 • Vierailulle tullaan vain terveenä ja oireettomana.
 • Vierailija huolehtii käsihygieniasta: Pesee kädet saippualla osastolle tullessaan!
 • Henkilökunta opastaa vierailijaa käsihygienian toteuttamisessa sekä tarvittaessa suojainten käytössä: Vierailija asettaa maskin kasvoille ja sitten desinfioi kädet!
 • Vierailija pitää 1-2 metrin turvavälin muihin potilaisiin ja henkilökuntaan.
 • Vierailija ei turhaan liikuskele yhteisissä tiloissa, vaan menee suoraan potilashuoneeseen ja pysyy vierailun ajan omaisen kanssa potilashuoneessa.
 • Henkilökunta ohjeistaa vierailijaa soittamaan tarvittaessa apua puhelimella tai potilaan hälytysrannekkeella.
 • Toimintayksikön johtaja vastaa siitä, että vierailut toteutetaan turvallisesti. Vierailulle ei välttämättä voi aina tulla. Kriittisesti sairaiden ja saattohoidossa olevien henkilöiden luona voi kuitenkin aina vierailla, kunhan noudatetaan yllä mainittuja ohjeita.

Asumispalveluyksiköt (Tervaskanto, Mäntykoti, Tuulentupa)

 • Vierailut on sallittua.
 • Vierailijoiden tulee ottaa yhteyttä etukäteen vierailuajasta sopimiseksi
 • Vierailijalla ei saa olla hengitystieoireita. Mikäli vierailija on saapunut ulkomailta, joihin kohdentuu sisä- tai ulkorajavalvontaa koronan vuoksi, yksikköön voi tulla vierailulle aikaisintaan 14 vuorokauden kuluttua Suomeen saapumisesta.
 • Ensisijaisesti suositellaan tapaamista ulkona. Turvavälien pitäminen on suositeltavaa. Maski annetaan tarvittaessa yksiköstä.
 • Mikäli tapaaminen tapahtuu sisätiloissa,omainen ohjataan käsien pesuun ja desinfiointiin sekä maskin käyttöön. Omainen ohjataan suoraan asukashuoneeseen. Yleisissä tiloissa ei saa oleskella.
 • Ryhmäkoti Tuulentuvassa käynti asukkaan huoneeseen ja sieltä pois tapahtuu terassin kautta. Lisätietoja vierailuista saa yksiköiden henkilökunnalta.
  • Vanhusten palveluasumisyksiköihin on läheisten mahdollista soittaa videopuheluita. Yksikön henkilökunnan kanssa kannattaa sopia soittoaika seuraavista numeroista:
   • Tervaskannon hoitajien numerot: 2. krs Toivo-koti ja Tyyne-koti p.040 1268 602  ja 3. krs Pihla-koti ja Ruska-koti p.040 1268 603 
   • Mäntykodin hoitajien numero: 040-1268 560 
   • Katajakodin hoitajien numero: Kielo, hoitajat p. 050 592 5066; Mustikka, hoitajat p. 050 464 0323; Sinivuokko, hoitajat p. 050 572 8299; Puolukka, hoitajat p. 050 356 8251Yrittäjien palvelut

 • Someron elinvoimapalveluiden yrtysneuvojat auttavat ja palvelevat yrityksiä etäyhteyksien (sähköposti, puhelin, tekstiviestit, WhatsApp, Skype..) välityksellä. 
   • kehittämisasiantuntija Antti Leino, p. 040 1268 272, antti.leino@somero.fi, elinkeinoasiantuntija Tanja Uusitalo (perhevapaalla 24.5.2021 asti). Myös Yrityssalon palvelut ovat somerolaisyritysten käytettävissä. 
 • Käytössä on myös matalan kynnyksen helppinappi, jota voit painaa mihin vuorokauden aikaan hyvänsä.
 • Myös muut kunnan palvelut yrityksille on pyritty järjestämään normaalisti, asiointia paikan päällä pyydetään välttämään.
 • Yksinyrittäjien korona-avustuksesta
 • Yrittäjille on kerätty oma tietopaketti ja linkkilista, jota päivitetään jatkuvasti


 

Ei blogikirjoituksia

 

Epäiletkö koronavirusta? Tee arvio omaolo.fi-palvelussa tai hyödynnä koronabottia. Palvelut ovat tarkoitettu koronavirustartunnan todennäköisyyden arviointiin sekä antamaan neuvoja infektion leviämisen estämisestä ja hoidon tarpeen arvioinnista.

Tee tämä kysely, jos epäilet koronavirusta. Asiasanat: kuume, yskä, hengenahdistus, päänsärky, väsymys, lihaskipu, kurkkukipu.

OMAOLO    

Tee tämä kysely, jos haluat ohjausta ja neuvoa koronavirusaltistukseen ja -oireisiin liittyvissä kysymyksissä. 

KoronabottiKoronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus, jonka avulla saat tiedon, jos olet sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Jos sinulla todetaan tartunta, voit ilmoittaa siitä sovelluksella nimettömästi. Sovelluksessa yksityisyytesi on vahvasti suojattu.

KORONAVILKKUValtakunnallisen Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonnan numero on 0295 535 535. Puhelinneuvonta on auki arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15. Puhelinneuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa. 

 

TUKEA KORONAHUOLEN KANSSA SELVIÄMISEEN

Seuraavista linkeistä löydät tukea ja vinkkejä koronahuolen käsittelyyn.

Apua ja tukea lapsiperheille Somerolla

Apua ja tukea koronahuolen kanssa selviämiseen

Taloudellinen tuki Somerolla 

Apua ja tukea taloudellisten huolien ratkaisemiseksi