Tekstikoko
 
 

Someron Vesihuolto Oy - Tervetuloa

Puhdasta vettä tarvitaan jokaisessa kodissa päivittäin. Someron Vesihuolto Oy huolehtii siitä, että vettä on joka hetki saatavilla luotettavasti ja edulliseen hintaan. Huolehdimme myös jätevesien viemäröinnistä ja puhdistamisesta toiminta-alueellamme niin, että vesistöt ja muu ympäristö säilyvät puhtaina.

Vesiverkostomme yltää Someron kaupungin lisäksi Tammelan kunnan Torron ja Letkun kyliin. Veden jakelun osalta toiminta-alue on Someron keskustaajama [PDF] ja muualla kartassa [PDF] näkyvistä runkovesijohdoista 100 metriä molemmin puolin.

Viemäriverkostomme kattaa Someron keskustan ja osan Oinasjärven [PDF] alueesta. Viemäriverkoston toiminta-alueet ovat kartassa [PDF] keltaisella.

Pyydä tarjoustamme, mikäli haluat käyttöösi hyvälaatuista pohjavettä tai liittyä viemäriverkostoomme.

Asiakkainamme on jo yli 3 400 kiinteistöä.

Vedensäästövinkkejä kodin energiaoppaasta


Ilmoita mittarinlukemasi 

 

Kulutuspisteen / -paikan numero:

Kulutuspisteen / -paikan numero:

Mittarin numero:Voit ilmoittaa mittarinlukemasi myös perinteisesti Kulutus-Webin kautta, pääset sinne allaolevasta linkistä:

Kulutus-Web

Palveluun pääsemiseksi tarvitset kulutuspaikan numeron sekä mittarinnumeron, jotka löytyvät laskun oikeasta yläkulmasta sekä mittarinluentakortista.

Lisätietoja vesimittarien luennasta saa asiakaspalvelusta 040 1268 347

Mittarinlukemaa tallentaessasi voit saada virheilmoituksen vuosikulutusarviosta poikkeavasta kulutuksesta. Jos poikkeama on huomattavan suuri, suosittelemme ottamaan yhteyttä toimistoomme tai antamaan palautteessa tarvittavaa lisätietoa poikkeaman syystä.

 

Hulevesitiedote  

                                                              Tiedote 7.3.2017

Someron Vesihuolto Oy on käynnistänyt hankkeita joilla puhdistamattomien viemärivesien laskemista alueen vesistöihin saataisiin vähennettyä.

Mitä olemme asian eteen tänä vuonna jo tehneet?

 Akustin pumppaamon ajotapa on muutettu.

Olemme käynnistäneet suunnittelun Kaislarannan alueen viemäröinnin saneerauksesta. Suunnitelman laatii Pöyry Oyj. Alueen asukkaille tullaan järjestämään ns. vuorovaikutustilaisuus, jossa asukkaiden on mahdollista esittää mielipiteensä alustavista suunnitelmista. Tarkoituksena on, että löydämme yhdessä teknisesti ja taloudellisesti toteuttamiskelpoisimman vaihtoehdon hulevesien poisjohtamiseksi.

Olemme käynnistäneet suunnittelun Turuntien varren viemäröinnin saneerauksesta. Tämänkin alueen suunnittelusta vastaa Pöyry.

Olemme tilanneet FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:ltä keskusta-alueen jätevesiviemäröinnin mallinnuksen. Mallinnuksen avulla kuvittelemme pääsevämme paremmin perille siitä, mitkä verkoston alueet/paikat ovat niitä pullonkauloja viemärivesien johtamisessa puhdistamolle.

Olemme perustaneet projektiryhmä. Tämä ryhmä aloittaa toukokuussa jätevesiviemärin tutkimuksen. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää ensisijaisesti sitä, että mistä hulevesiä tulee jätevesiviemäreihin. Someron Vesihuolto Oy jätevesiviemäreissä oli viime vuonna noin ¼ kiinteistöiltä sinne johdettu jätevettä ja lähes ¾ jotain muuta, eli eri paikoista ja eri syistä viemäriin joutunutta hulevettä.

On erittäin tärkeää, että näiden hulevesien määrää jätevesiviemärissä saadaan merkittävästi vähennettyä. Niiden hulevesien käsittely ei kuulu jätevedenpuhdistamolle. Hulevedet ovat salaojiin tulevia, lumien sulamisesta ja vesisateista johtuvia vesiä, jotka eivät varsinaisesti ole jätevettä.

Lisätietoja antaa arkisin kello 9-16 välisenä aikana Someron Vesihuolto Oy toimitusjohtaja Tapio Lankinen, puh. 044 340 3480, e-mail: tapio.lankinen@somero.fi


 

Someron Vesihuolto - tiedotteet

29.03.2017

Someron Vesihuolto Oy vaihtaa vanhoja vesimittareita


Vesimittareidenvaihto aloitetaan viikolla 14 Pitkäjärvellä,Vilukselassa, Pyölissä, Lehtimäessä, Sillanpäässä ja Kaurakedossa.

Vesimittarit omistaa, asentaa ja huoltaa Someron Vesihuolto Oy. Vesimittarin normaali huoltovaihto tehdään veloituksetta. 

Mittarin vaihdosta ilmoitetaan asiakkaalle mittarinvaihtoilmoituksella, jossa kerrotaan

Milloin mittarin vaihdosta laskutetaan?

Vesimittarin mittaustarkkuus

Mikäli kiinteistöllä ei ole tonttisulkua, suosittelemme sen asennusta. Tonttisulun asentaminen maksaa 155 € (sis alv 24%) sisältäen venttiilin asennustyön ja tarvikkeet.

Lisätietoja klo 8-16: Tapio Lankinen puh. 044 340 3480
Kommentit:

Ei kommentteja

Kirjoita kommentti:

Sähköpostiosoite (ei näytetä kommentin yhteydessä)) *

Nimimerkki *

Kommenttisi *


09.01.2017

Vesivuoto Jakkulassa

Lue lisää


05.11.2013

Vesimittarit ja -putket jäätyvät helposti pakkasella

Lue lisää


27.08.2013

Savua viemärikaivosta

Lue lisää


14.05.2012

Siirtoasiakirja jätteen kuljetuksesta

Lue lisää


23.03.2012

Vesilaskun maksaminen on mahdollista nyt myös ympäristöystävällisenä ja paperittomana e-laskuna

Lue lisää


08.07.2011

Vesimittareiden vaihto

Lue lisää


15.04.2008

Asiakastiedote: Talousveden pilaantumisen estäminen

Lue lisää


  

Joensuuntie 49,
31400 Somero

Toimisto avoinna:
ma-pe 8.00 - 11.00
ja 12.00 - 15.00

Sähköposti
vesi(a)somero.fi
etunimi.sukunimi(a)somero.fi

Vikapäivystys
040 5010 718

Toimitusjohtaja
Tapio Lankinen
puh. 044 340 3480

Käyttöpäällikkö
Rauno Kasvi
puh. 0400 320 824

Laskutus ja vesisopimusasiat
Satu Kolattu
puh. 040 1268 347

 


https://www.kulutus-web.com/somero/vesi/suomi/index.asp