Oppaat palveluksessasi!

Nähtävyyksiä katsellessa olisi varmaan mukava tietää vähän niiden taustoista ja historiasta. Siinä sinua auttavat mielellään somerolaiset oppaat.

Someron Oppaat ry

Someron Oppaat on Suomen Opasliiton jäsenyhdistys. Yhdistyksen jäsenet ovat auktorisoituja paikallisoppaita, jotka opastavat erilaisia matkailuryhmiä Somerolla ja lähiympäristössä. sekä suunnittelevat opastusreittejä matkailijoiden tai ryhmien tarpeiden mukaisesti.

Someron Oppailla on hyvän paikallistuntemuksen lisäksi monenlaista erityisosaamista mm Hämeen Härkätie, Someron kirkko ja hautausmaa, Somerniemi, kartanot, Torppamuseo, Someron Liikunta. Kerro meille minne haluat niin me viemme!

Arja Fonsell
0400 816 101
arja.fonsell(a)seutuposti.fi

Somerolaista kulttuuria, historiaa, yleiskatsaus paikkakuntaan ja kartanokierrokset. Opastustyyli on tarinallinen ja viihdyttävä. Opastettavaksi sopivat yhtä hyvin varttuneempi väki kuin lapsetkin.

Marika Haapala
040 746 2845
marika.haapala(a)somero.fi

Koulunkäyntiavustaja muuttuu kesäisin Torppamuseon tontuksi. Museotyön lisäksi opastan mielelläni myös retkiä kotiseudullani.

Ensi Kulta
044 484 8147
ekulta(a)gmail.com

Virallinen Härkätie-opas Turusta Hämeenlinnaan. Someron kartanot, yleensä historia ja vanhat tarinat vahvuuksia. Myös Lieto ja Tarvasjoki -opas. Maatalous lähellä sydäntä.

Manu Kärki
050 566 7847
manu.karki(a)somero.salonseutu.fi

Opastukset Somerniemellä, mm. Somerniemen kirkko ja kirkkomaa.

Ritva Nylund
0400 735 678
ritva.nylund(a)somero.salonseutu.fi

Kiinnostaako kävelykierros Someron hautausmaalla ja kirkonmäellä sekä tutustuminen Someron kirkkoon? Omalla bussilla kulkeville räätälöidyt kierrokset myös Someron keskustassa - Joensuussa - ja sen lähiympäristössä ostosmatkailuakaan unohtamatta.

Arja Torkkomäki
050 358 1600
arja(a)torkkomaki.fi

Somerolta kotoisin, kolmekymmentä vuotta sinivalkoisilla siivillä ja paluu kesäsomerolaiseksi. Opastuksesta nauttiva kertoo mielellään Someron kartanoiden historiasta ja erityisesti Hovilasta. Somerolaisten merkkihenkilöiden tarinat, Häntälän Notkot ja muut luontokohteet ovat sydäntä lähellä.

Pirjo Tuittu
040 716 0210
pirjotuittu(a)gmail.com

Someron paikallisopas naapurista Koski TL:stä Kääntäjä (englanti, saksa, ruotsi ja ranska) ja tekstiilialan artesaani. Kielten, kulttuurien ja kädentaitojen lisäksi kiinnostavat puutarhanhoito ja luonto ja sen antimet ja elämykset historiaa ja tekniikkaa unohtamatta

Marja-Leena Vikman
040 530 3319 (iltaisin)
marja-leena.vikman(a)suomi24.fi

Marttahenkinen auktorisoitu Somero opas sekä Lounais-Hämeen opas (Forssa, Tammela, Ypäjä, Jokioinen ja Humppila). Härkätie- opastus Somerolta Koskelle

Eeva Vuorinen
040 500 0093
eeva.vuorinen(a)seutuposti.fi

Kartanokierros Lovisa Albertina de Pontin jalanjäljissä. Erityisosaamista myös kirkko, vanhin osa hautausmaasta sekä Torppamuseo. 

Kärsälän Ruusutila

Kärsälän Ruusutila järjestää erilaisia opastettuja retkiä omalla linja-autolla matkaaville ryhmille. Tarjolla on useita retkipaketteja Someron alueella tai tilauksesta suunniteltuja retkiä juuri ryhmän toiveiden mukaan.

Lisätietoa:

Piritta Kämi-Conway,
puh. 050 491 4661
piritta.kami(a)ruusutila.com
www.ruusutila.com

Häntälän notkot

Opastettuja luontoretkiä Häntälän notkoilla ryhmille tilauksesta.

Lisätietoa:

Pirjo Merivirta
puh. 040-8360178
www.hantala.fi

Tekstin koko A A A Sivukartta

Someron Matkailu

 

 

Matkailu -info

Tori-Aitta

Somerniemen kesätorilla
torilauantaisin klo 9.00-13.00

Muina aikoina

kaupungintalon infopiste
Joensuuntie 20, 31400 SOMERO