Tekstikoko
 
 

Kursseille ilmoittautuminen

Kursseille tulee ilmoittautua yleensä viimeistään viikkoa ennen ensimmäistä kokoontumiskertaa internetissä tai puhelimitse Poikkeuksista on maininta kurssin tiedoissa. Myöhemminkin kannattaa tiedustella vapaita opiskelupaikkoja, mutta ilmoittautumisajan päättymisajan­kohdan opiskelijamäärä ratkaisee kurssin aloittamisen tai peruuntumisen. Joillekin kursseille voidaan ottaa opiskelijoita vielä kurssin alettuakin. Asiaa koskevat tiedustelut osoitettava aina kurssisihteerille tai kuvataide ja kädentaitokurssien osalta suunnittelijaopettajalle.

Ilmoittautumisia kevätkaudella 2017 alkaville kursseille otetaan vastaan maanantaina 2.1.2016 klo 18 alkaen puhelimitse ja internetissä.

Puhelinilmoittautumiset

Puhelinilmoittautumisia otetaan vastaan alla olevissa puhelinnumeroissa torstaina 2.1.2017 klo 18 – 19 ja sen jälkeen toimiston aukioloaikoina.

Puhelinilmoittautumiset ensimmäisen ilmoittautumistunnin jälkeen ensisijassa kurssisihteerille.

Kosken yhdyshenkilö Pirkko Kesälä ottaa vastaan ilmoittautumisia lähinnä Kosken kursseille. Hänelle voi ilmoittautua puhelimitse myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Ilmoittautuminen internetissä

Kaikille kursseille voi ilmoittautua myös internetissä. Ilmoittautuminen internetissä on mahdollista 2.1.2017 klo 18 alkaen kaikkina päivinä mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

Internetissä ilmoittautumisesta lisätietoja Netti-ilmoittautuminen -sivulla

Ilmoittautuminen sähköpostitse

Sähköposti-ilmoittautumisia emme suosittele. Sähköpostia ei ehditä kiireisinä ilmoittautumisaikoina lukea reaaliaikaisesti. Mikäli kuitenkin haluat tehdä ilmoittautumisesi sähköpostitse, tulee viestissä olla kaikki yllä mainitut henkilötiedot. Sähköpostin kautta ilmoittautuneille vastataan aina ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Ellet saa vastausta ota yhteyttä puhelimitse.

Sekä internetissä että puhelimitse ilmoittauduttaessa jokaisesta opiskelijasta tarvitaan seuraavat tiedot:

Alle 18-vuotiaitten opiskelijoiden huoltajista tarvitaan lisäksi seuraavat tiedot kurssimaksun laskututusta varten:

Jos kurssimaksun maksaa työnantaja tai yhdistys, tulee laskutustiedot ilmoittaa täydellisinä sisältäen Y-tunnuksen.

Kurssipaikat täytetään pääsääntöisesti ilmoittautumis­järjestyksessä. Joissain tapauksissa, mikäli opiskelijoita ilmoittautuu enemmän kuin on opiskelupaikkoja, suoritetaan opiskelijavalinta arpomalla. Tällaisen kurssin kohdalla on kurssitiedoissa maininta mahdollisesta arvonnasta. Tällaisille kursseille ilmoittautuneille ilmoitetaan erikseen kurssille pääsystä.

Kurssipaikan saaneille ei yleensä lähetetä vah­vistuskirjettä, tekstiviestiä tai muuta informaatiota ennen kurssin alkua. Pääsääntöisesti opiskelijan tulee muistaa itse kurssit, joille on ilmoittautunut. Poikkeuksena kurssit, joiden opiskeljavalinta tapahtuu arvonnan kautta.

Kurssin peruuntuminen, ilmoittautumisen peruutus ja peruutuspaikan vastaanotto

Kurssin peruuntuminen

Mikäli kurssille ei ilmoittaudu riittävästi opiskelijoita, se peruuntuu. Kurssin peruuntumisesta ilmoitetaan aina ilmoittautuneille tekstiviestitse tai puhelimitse.

Ilmoittautumisen peruutus

Mikäli kurssille ilmoittautunut henkilö ei aio osallistua kurssille, tulee hänen peruuttaa ilmoittautumisensa viipymättä, viimeistään viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Näin vapaaksi jäävälle opiskelupaikalle voidaan kutsua toinen henkilö.

Pitkille, kolme kertaa tai enemmän kokoontuville, kursseille voi käydä tutustumassa maksutta yhden kerran. Mikäli opiskelija ei halua jatkaa opiskelua kyseisellä kurssilla, hänen tulee ilmoittaa keskeytyksestä viikon kuluessa kurssin alkamisesta.

Peruutus- ja keskeytysilmoitukset tulee tehdä kurssisihteerille sähköpostitse tai puhelimitse 044 7791 270. Opettajalle kerrottu keskeytysilmoitus ei riitä.

Peruutuksen tai keskeytyksen myötä kurssipaikan saaneille ilmoitetaan asiasta tekstiviestillä tai soittamalla.

Kurssimaksu laskutetaan kaikilta kursseille ilmoittautuneilta opiskelijoilta, jotka eivät ole peruuttaneet osallistumistaan tai ilmoittaneet keskeytyksestä edellä esitetyllä tavalla.

Peruutuspaikan vastaanotto

Joillekin kursseille ilmoittautuu opiskelijoita enemmän kuin mahtuu. Kurssin ulkopuolelle jääneet saavat jonotuspaikan ja jäävät odottamaan mahdollista peruutuksen myötä vapautuvaa paikkaa kurssilla.

Vapautuneista opiskelupaikoista ilmoitetaan yleensä tekstiviestillä, jonka saatuaan opiskelijan pitää vielä vahvistaa tai peruuttaa osallistumisensa vastaamalla viestiin tai soittamalla kurssisihteerille.

Sivu päivitetty 22.12.2016| Riitta Ryhtä