Paimionjoki

01.01.2014

Paimionjoki - seurataanko jossakin pitkin joen vartta Someron aluella veden laatua siten, olisi nähtävissä laadun kehittyminen vuosien aikana. Käsittääkseni tälläinen tieto pitäisi löytyä kunnan uimarantojen osalta? Someron omilta sivuilta voisi olla jokin linkki ao. sivuille, jos tälläinen on olemassa? Tämän talven valumat ovat ilmeisesti aika melkoisia...

Vastaus

Kirkkojärveä ja Saarentaanjärveä on tarkkailtu kaupungin toimesta ja nykyisin Someron Vesihuolto Oy:n toimesta (liittyy jätevedenpuhdistamoon/viemäriverkoston vuotovesiin). Nämä tiedot löytyvät mm. Oivasta (Ympäristö- ja paikkatietopalvelu asiantuntijoille). Tällainen jokivesien seuranta ei kuitenkaan välttämättä kerro kaikkea veden laadun muuttumisesta aikojen saatossa, kun tilanne monen laatutekijän osalta vaihtelee hetkittäin ja päivittäin säätilojen mukaan.

Lisätietoa löydät Paimionjoki-yhdistyksen nettisivuilta. Siellä on esim. linkki Järviwiki-tiedostopalveluun.

Tutustu Paimionjoen aikasarjoihin. Näytepaikka on Paimiossa, mutta kuvaa koko jokea ja sen vedenlaatua.

Oivaan voi kirjautua kuka vaan ja sieltä löytyvät kaikki viranomaisten tekemät vesinäytteiden tulokset.

Ympäristösuojelusihteeri Timo Klemelä sekä
Paimiojokiyhdistyksen toiminnanjohtaja Päivi Joki-Heiskala

Kommentit:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti:

Sähköpostiosoite * (Ei näytetä kommentin yhteydessä)

Nimimerkki *

Kommentti *


Iso-Valkeen luontopolku

09.09.2013

Lue lisää »


Pieniä tekoja

08.09.2013

Lue lisää »


Ympäristöpäivä

11.07.2013

Lue lisää »


Tekstin koko A A A Sivukartta

Käyttöohjeet

Yläpuolella näet aihealueet, joita pääset kommentoimaan. Voit kommentoida myös foorumin etusivulle nostettuja aiheita ja kommentteja.

Kommentoidaksesi sinun tulee todistaa ettet ole roskapostia levittävä robotti ja kirjoittaa sähköpostiosoitteesi ensimmäiseen kenttään. Sähköpostiosoitteesi ei näy julkisesti, eikä sitä tulla käyttämään markkinointi- tai muuhun tarkoitukseen. Sähköpostiosoitteen lisäksi tarvitset nimimerkin. Kommentin kirjoitettuasi paina Lähetä-nappia.