Entä jos?

01.01.2014

Onko tällä "sairaalan" virkaa tekevällä terveysasemalla kohta mitään merkitystä, kun kuntalaiset saavat kohta ihan vapaasti valita hoidon antajan?
No niin - kyllä näyttää Someron tie olevan varsin nopeasti pysytyssä tässä kuntauudistuksessa. Meidät liitetään tai ollaan liittämätti - mutta SOTE sotkujen vuoksi asialla ei ole merkitystä. Salo tarjoaa meille isäntämallia (eli he sanoo missä kaappi seisoo ja hoito annetaan sairaalamäellä Salossa, jos sinne kuntalaiset nyt vapaan valinnan vuoksi edes haluavat), mikä tarkoittaa, että ylläpidon laskun maksajan paikkaa salolaiset tarjoavat somerolaisille. Yhtä huonoa tarjoaa, Forssan seutu yhtymämallillaan, missä varojen käytön osalta kuntayhtymä määrää ja kunnat maksaa kiltisti. Yhtymämallissa tulee toimet seuraavaksi 5 vuodeksi jäädytetyksi eli aika raskas malli.

Mitä - jos somero olisi omalla tavalla oman tien kulkija - myydään "sairaala" perustettavalle OY:lle ja kunnalle jätetään pelkästään ns. vastaanottotoiminta, millä on sitten valta ohjata asiakkaat OY:n hoitoon. Joka kylässä voisi olla lääkäripiste, jossa toimisi Viron -mallin mukaan omalääkäri, n. 2000 ihmisen joukolle. Tälle Lääkärille kunta lykkää asunnon, praktiikan ja alueen - tarkoittaisi Someron alueella 5 lääkäriä - joista tulisi ns. kyläläisiä ao. alueelle. Toisaalta OY:stä - kunta omistaisi ehdottoman määräysvallan osakkeista (51 %?) ja perustamisvaiheessa loput kuntalaisille ja yhtiöille - jotka ovat tiettynä päivänä kunnan alueella veroa maksavia asukkaita. Ja jos Somero loppuu kuntana - niin kunnan osakkeet asukkaille.

No - miksi Oy sairaala olisi parempi ratkaisu? Tällöin sairaalan henkilökunta pääsisi todellakin osoittamaan arvonsa ja saamaan paikkansa terveydenhuollossa. Toisaalta Oy voisi liitty jonkun ketjun kumppaniksi - tarjoamalla palveluja esim. osastomuodossa. Ketju toisi ison arsenaalin erilaista osaamista sairaalan käyttöön - voisi olla jopa mahdollista, että täällä tehtäisiin leikkauksia ja olisi oma synnytysosasto.

Henkilökunnalle kielispurtti 5 vuodeksi tavoitteena Venäjän kielinen palvelu. Kunnan isät huolehtivat yhteistyössä naapurien kanssa, että saadaan ELSA-rata kunnan läpi - olisi meillä suora junayhteys Moskovaan (jopa Isolle rapakolle saakka), mikä voisi mahdollistaa meille terveysturismin! Iso yksityinen sairaala alueella mahdollistaisi erilaisten hoivapalvelujen syntymisen kunnan alueelle, tukemaan Oy Sairaalan toimintaa!

Kommentit:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti:

Sähköpostiosoite * (Ei näytetä kommentin yhteydessä)

Nimimerkki *

Kommentti *


Itsenäisyyden puolesta

31.12.2013

Lue lisää »


Forssa

09.10.2013

Lue lisää »


Loimaa

10.02.2013

Lue lisää »


Salo

04.01.2013

Lue lisää »


Kohta kriisikunta

01.12.2012

Lue lisää »


Ennen liittymispäätöstä

17.11.2012

Lue lisää »


Tekstin koko A A A Sivukartta

Käyttöohjeet

Yläpuolella näet aihealueet, joita pääset kommentoimaan. Voit kommentoida myös foorumin etusivulle nostettuja aiheita ja kommentteja.

Kommentoidaksesi sinun tulee todistaa ettet ole roskapostia levittävä robotti ja kirjoittaa sähköpostiosoitteesi ensimmäiseen kenttään. Sähköpostiosoitteesi ei näy julkisesti, eikä sitä tulla käyttämään markkinointi- tai muuhun tarkoitukseen. Sähköpostiosoitteen lisäksi tarvitset nimimerkin. Kommentin kirjoitettuasi paina Lähetä-nappia.