Kaavoittamisesta

01.01.2014

On se kumma, että niitä tyhjiä tontteja ei saada käyttöön. Onko vika kaavoituspolitiikan hitaudessa vaiko maanomistajissa. Meillä on monta tonttia ihan keskustan tuntumassa, jossa paju, koivu, heinät ja roskat rehoittavat valtoimenaan. Mielestäni maanomistjien suuntaan voisi lisätä painetta ainakin näiden ryteköiden osalta, että näistä rakentamattomista tonteista pitää tehdä ns. puistomaisia hoidettuja alueita - esimerkiksi ohitustien vieressä rehoittava ryteikkö ennen sporttikoneen kulmaa. Ensikesänä näistä viljelemättömistä tonteista omistajien pitää tehdä siistejä puistomaisia alueita (voitaisiin vaatia, ettei heinä saa kasvaa tiettyä mittaa pidemmäksi, että se näyttää kauempaa nurmikolta) - ja tietyt puut on harvennetava (esim. paju) pois, jollei maanomistaja pysty perustelemaan ryteikön mallia. Tämä ainakin lisäisi tonttimaan omistamiskuluja - ehkä sitä kautta nopeuttaisi myyntihalukkuutta. Ja kunnan on syytä tehdä visio, mihin päin laajentua - ainakin lämpökeskuksen sijainti on hyvä huomioida eli miten lämpökanavat painottuvat - ja minne päin on hyvä/edullinen laajentua uutta pääputkea vetäen - siihen suuntaan kunta voisi lähteä aktiivisesti tekemään kaavan laajennusta. Ja kun tästä aiheutuu maan omistajalle kustannuiksia aikoje saatossa - niin alkaa peltomaakin tehdä kauppansa.

Kommentit:

Ihmettelevä kuntalainen | 28.03.2015 16:45:15

Onko se luonnonsuojelua, että annetaan lintujen muuttoreittien varrelle rakentaa tuulivoimaloita, jolloin kurjet, joutsenet ym. Torron suolle ja läheisille järville muuttavat linnut kuolevat? Tuulivoimaa perustellaan luontoystävällisenä voimanlähteenä, mutta toisaalta tuhotaan luontoa. Onko maakuntakaava sellainen että se ajaa luonnonsuojelun ohi?

Lähetä kommentti:

Sähköpostiosoite * (Ei näytetä kommentin yhteydessä)

Nimimerkki *

Kommentti *


Koirapuisto

29.05.2013

Lue lisää »


ELSA-rata

10.02.2013

Lue lisää »


Tiet kuntoon

13.11.2012

Lue lisää »


Opasteet

25.10.2012

Lue lisää »


Tekstin koko A A A Sivukartta

Käyttöohjeet

Yläpuolella näet aihealueet, joita pääset kommentoimaan. Voit kommentoida myös foorumin etusivulle nostettuja aiheita ja kommentteja.

Kommentoidaksesi sinun tulee todistaa ettet ole roskapostia levittävä robotti ja kirjoittaa sähköpostiosoitteesi ensimmäiseen kenttään. Sähköpostiosoitteesi ei näy julkisesti, eikä sitä tulla käyttämään markkinointi- tai muuhun tarkoitukseen. Sähköpostiosoitteen lisäksi tarvitset nimimerkin. Kommentin kirjoitettuasi paina Lähetä-nappia.